21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljShow grandios pe „Ion Oblemenco“, la debutul campaniei electorale

Show grandios pe „Ion Oblemenco“, la debutul campaniei electorale

Consiliul Local Craiova a aprobat, în şedinţa ordinară de joi, alocarea sumei de 1.120.000 de lei pentru organizarea unui megaspectacol de muzică uşoară - „The Artist Awards“. În premieră pentru oraş, evenimentul va avea loc chiar pe stadionul „Ion Oblemenco“, în zilele de 12 şi 13 octombrie. Coincidenţă sau nu, pe 12 octombrie începe campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie.

Show grandios pe „Ion Oblemenco“. Asta va oferi primăria craiovenilor în luna octombrie.

Proiectul de hotărâre a fost votat în şedinţa ordinară de joi a Consiliului Local Craiova. Una încinsă, în care contrele între executiv şi opoziţie au fost la ordinea zilei. Disputele au început încă de la primele puncte de pe ordinea de zi.

Asta după ce consilierii din opoziţie (PNL) au depistat o rectificare bugetară care nu le-a picat bine. 1.120.000 de lei au fost disponibilizaţi de la Serviciul Imagine şi daţi către Opera Română Craiova. Cu aceşti bani, Opera va fi parteneră într-un spectacol grandios intitulat „The Artist Awards“.

Acesta ar aduce „un grad mai mare de vizibilitate al orașului nostru, prin susținerea unui show live exclusiv, la standarde internaționale și cu un concept inovator“, după cum explica Opera Română Craiova într-un raport transmis primăriei. Un raport care se regăsea însă la un alt punct de pe ordinea de zi, cel privind rectificarea bugetului general consolidat al municipiului Craiova pe anul 2019, în paginile de final.

Ce presupune spectacolul „The Artist Awards“

Concret, instituţia ar fi răspuns afirmativ propunerii făcute de Global Records SRL pentru organizarea evenimentului „The Artist Awards 2019“. Casa de producţie muzicală, care „a reuşit în doar câţiva ani să spulbere concurenţa în domeniu“, după cum se arată în raport, ar aduce la Craiova cei mai ascultaţi şi cei mai populari artişti din industria muzicală.

Aceştia vor fi premiaţi, alături de cele mai influente personalităţi din industria online – vlogeri şi blogeri a căror activitate contribuie Ia succesul şi vizibilitatea muzicii actuale româneşti. Până aici totul pare roz. Costurile şi data evenimentului ridică însă semne de întrebare.

Show grandios pe „Ion Oblemenco“. Organizare scenică de 873.000 de lei

Când a solicitat cei 1.120.000 de lei, Opera Română Craiova a specificat şi pe ce ar cheltui aceşti bani. Evenimentul „unic în România“ ar avea nevoie de o scenă pe măsură, pentru care ar fi necesară suma de 873.000 de lei. În plus şi locul de desfăşurare al evenimentului ar trebui să fie unul pe măsură, aşa că organizatorii s-au gândit la stadionul „Ion Oblemenco“.

Din restul de bani s-ar plăti taxa pentru închirierea arenei, cu tot cu gazon – 130.000 de lei (o premieră de când s-a construit stadionul). Plus o asigurare a gazonului – 47.000 de lei şi cazarea artiştilor – 70.000 de lei.

Cei de la Global Records ar fi anunţat că ar trebui cazate 250 de persoane (artişti de top din industria muzicală, specialişti din industria muzicală, producători, oameni de media şi influenceri), pentru trei nopţi. Asta pentru că evenimentul ar dura două zile, pe 12 şi 13 octombrie.

În raportul întocmit de Opera Română Craiova apar şi câteva nume de artişti care ar veni în Bănie. Este vorba de INNA, Antonia, Carla’s Dreams, Delia, Irina Rimes, The Motans, Vanotek, Mark Starn, Alina Eremia, AMI, Minelli. Tot aici se estimează şi prezenţa unui public de peste 50.000 de persoane.

„Menţionăm că ne propunem să încasăm venituri din vânzarea de bilete“, se mai specifică în finalul raportului întocmit de Opera Română.

Show-ul grandios de pe „Ion Oblemenco a stârnit scandal în consiliul local

Aşadar, se vorbeşte de un show grandios oferit craiovenilor, cu bilet, în premieră pe stadionul „Ion Oblemenco“, în zilele de 12 şi 13 octombrie. Coincidenţă sau nu, pe 12 octombrie începe campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din data de 10 noiembrie.

Ultimul mare spectacol organizat de PSD pe stadionul din Craiova a avut loc în 2012. Pe vechiul „Oblemenco“ era adus atunci celebrul artist Goran Bregovici, în campania Liei Olguţa Vasilescu pentru Primăria Craiova. Costurile concertului şi cheltuielile de deplasare ale artistului au făcut apoi obiectul unui dosar întocmit de procurorii DNA.

Revenind la „The Artist Awards“, consilierii din opoziţie au criticat dur sumele propuse a se cheltui cu acest eveniment.

„Mi se pare total inoportună alocarea a 11 miliarde de lei vechi pentru un festival, în condițiile în care refuzăm, din lipsa banilor, atâtea și atâtea proiecte importante pentru oraşul nostru. Unde mai punem și faptul că îl organizăm pe stadion și ajungem la eterna discuție cu gazonul, iar acest spectacol cred că va contribui decisiv la deteriorarea acestuia“, a spus Flavius Sirop, consilier local PNL.

Şedinţa de joi a Consiliului Local Craiova a fost încinsă, în care contrele între executiv şi opoziţie au fost la ordinea zilei
Şedinţa de joi a Consiliului Local Craiova a fost încinsă, în care contrele între executiv şi opoziţie au fost la ordinea zilei

„De ce este Opera Română Craiova impresarul unei firme particulare, Global Records, pentru a face un megashow? Nu putea Primăria Craiova să fie în colaborare cu această firmă, iar suma mi se pare exorbitantă. De ce plătim o sumă asiguratoare de 47.000 de lei pentru gazon? Până la urmă, craiovenii vor plăti toate aceste cheltuieli“, a adăugat şi Adriana Ungureanu.

Primarul Genoiu spune că intrarea la „The Artist Awards“ va fi liberă

Dacă în raportul întocmit de Opera Română Craiova se specifică, negru pe alb, că se vor obţine venituri din vânzarea de bilete, primarul Mihail Genoiu a spus, în şedinţa de joi, că intrarea la „The Artist Awards“ va fi liberă.

Edilul a explicat apoi că banii au fost alocaţi la începutul anului de Consiliul Județean Dolj. Asta ca și „coparticipare la un eveniment pe care ne-am propus să-l facem împreună la stadion“.

Vizavi de contribuţia firmei Global Records, ea este una singură: pune la dispoziție toți artiștii. Mai mult decât atât, intrarea va fi liberă. Se va intra pe baza unui bilet pe care îl vor lua cetățenii gratuit, on-line, cu codul de bare cu valoare zero. Deci nu are nimeni de făcut o afacere acolo, pentru că nu sunt încasări. Spectacolul se face gratuit pentru craioveni și pentru a introduce stadionul în acest circuit al evenimentelor, care sunt binevenite în toate orașele în care se desfășoară, a spus primarul Mihail Genoiu.

Unde mai dă primăria bani

În şedinţa de joi s-a mai aprobat şi alocarea de la bugetul local a sumei de 9.000 de lei pentru „Centrul Naţional de Educare Canină“. Banii sunt pentru organizarea concursului internaţional al câinilor de salvare „Winner Cup 2019“. Evenimentul va avea loc în perioada 11 – 13 octombrie.

Tot de la bugetul local se va achita şi suma de 235.000 de lei către Arhiepiscopia Craiovei – Mitropolia Olteniei. Asta în vederea organizării „Întâlnirii Internaţionale a Tinerilor Ortodocşi 2019, ediţia a VI-a“.

Evenimentul are loc în perioada 5 – 8 septembrie. Primăria va mai pune la dispoziţie Sala Polivalentă, esplanada sălii şi a stadionului „Ion Oblemenco“. Plus Piaţa „Mihai Viteazul“, unde vor avea loc concerte de muzică populară şi uşoară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS