22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj135.000 de euro - distracţia de Zilele Craiovei

135.000 de euro – distracţia de Zilele Craiovei

Primăria Craiova este dispusă să cheltuiască 533.072 lei plus TVA din bugetul local, adică circa 135.000 de euro, pentru organizarea ediţiei din acest an a „Zilelor Municipiului Craiova“, care vor avea loc în perioada 30 mai – 9 iunie. Firma care va câştiga licitaţia derulată de municipalitate pentru atribuirea serviciilor de organizare are sarcini clare în ceea ce priveşte alegerea artiştilor care vor urca pe scenă şi a prezentatorilor evenimentului.

Autorităţile locale din Bănie au lansat, săptămâna trecută, procedura de achiziţie publică pentru organizarea celei de-a 13-a ediţii a Zilelor Municipiului Craiova, eveniment care va avea loc în perioada 30 mai – 9 iunie. Pentru contractul care are ca obiect serviciile de organizare, primăria este dispusă să cheltuiască din bugetul local suma de 533.072 lei fără TVA (valoarea estimată), adică circa 135.000 de euro în total, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate – preţ“. Ofertele se primesc până la data de 7 mai, firma care va obţine contractul urmând să de ocupe de promovarea evenimentului – minimum opt zile de campanie de publicitate (după data de 20 mai), de serviciile de scenotehnică şi de prezentare (MC), care vor fi organizate în perioada 3-9 iunie, dar şi de sistemele profesionale de sunet şi lumini, după cum se menţionează în caietul de sarcini.
Tot de aici aflăm că în zilele de 7, 8 şi 9 iunie sunt programate spectacole de lumini inteligente şi proiecţiile video-mapping, dar şi concertele din Piaţa „Mihai Viteazul“, cu care craiovenii s-au obişnuit deja. În zilele de dinaintea concertelor, vor fi organizate spectacole şi în cartierele Craiovei, după cum urmează: 3 iunie – în Valea Roşie (zona Piaţă); 4 iunie – în Rovine (Poştă); 5 iunie – în Brazda lui Novac (zona benzinăria Rompetrol – Temple Bar); 6 iunie – în Craioviţa Nouă (Poştă).

Care sunt artiştii care ar putea concerta în Piaţa „Mihai Viteazul“

Prin caietul de sarcini întocmit, municipalitatea oferă firmei care va câştiga licitaţia o listă cu numele prezentatorilor de notorietate locală, de unde trebuie să aleagă unul pentru cele patru zile de spectacole din cartiere, cât şi pentru zilele de 7 şi 8 iunie, dar şi o listă cu artiştii / trupele care ar trebui să ajungă la Craiova, pe clase valorice. Din prima clasă valorică (A) fac parte Andra, Horia Brenciu, Carla.s Dreams, Loredana, Delia, Holograf şi Damian Drăgici. Pe lista B au fost trecuţi Voltaj, Bere Gratis, The Motans, Antonia, Feli şi Irina Rimes, în timp ce pe lista C se regăsesc următoarele nume: Vanotek, Vunk, Lora, Corina, Elena Gheorghe, DJ Project, Vescan, Liviu Teodorescu, Matteo şi Hara.
Organizatorul trebuie să aducă obligatoriu un artist din fiecare clasă şi numai din numele alese de primărie şi menţionate mai sus, durata reprezentaţiei fiecăruia urmând să fie de circa 60 de minute. Spectacolele din Piaţa „Mihai Viteazul“ vor avea loc în zilele de 7, 8 şi 9 iunie, în intervalul orar 19.00-23.00. Pentru seara de duminică, 9 iunie, autorităţile locale mai au o preferinţă: vor un prezentator de notorietate naţională, iar pentru asta au mai întocmit o listă, care îi cuprinde pe Mihai Bendeac, Cătălin Măruţă, Mihai Morar şi Daniel Buzdugan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS