10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024

Scurte ştiri

Denis Ştefan face acrobaţii pe cal

Denis Ştefan, interpretul personajului Codruţ Medalion Fieraru din telenovela „Regina“, difuzată de postul de televiziune Acasă, a învăţat de la cascadori să facă acrobaţii pe cai. Denis este un împătimit al echitaţiei şi practică acest sport de cinci ani. Totul a început ca un hobby în urmă cu şase luni, iar actorul a trecut la alt nivel. „Djigitul, aşa cum se numeşte disciplina, era folosit de cazaci în lupte pentru a-şi surclasa adversarul, iar când cavaleria înarmată a început să dispară, această disciplină s-a retras în spectacole de circ şi în show-urile western. Eu am început să mă pregătesc acum o jumătate de an cu o echipă de cascadori, iar antrenorul meu m-a făcut să îmi placă acest sport“, a mărturisit actorul.

De fiecare dată când are puţin timp liber, Denis se antrenează, dar nu scapă ocazia nici la filmări. „Când am pauze între filmări, îl iau pe Corleone, calul din «Regina», şi repet cu el. Nu pierd nici o zi liberă fără să mă antrenez. Este una dintre cele mai mari plăceri ale mele. Decât să mă duc la sală, prefer să vin aici. Este un hobby şi un mod foarte frumos de a te menţine în formă, pentru că totul se petrece în aer curat şi lucrezi cu animalele“, a spsus Denis Ştefan.

 

Meniu cu carne de veveriţă

Un restaurant din oraşul britanic Devon îşi aduce contribuţia la programul de protecţie a veveriţelor roşii, servind feluri de mâncare din carne de veveriţă gri, informează site-ul ananova.com. Ed Chester, bucătarul-şef al restaurantului Otterton Mill“, laudă mâncărurile pe care le găteşte, susţinând că preparatele din carne de veveriţă gri au un gust nemaipomenit. În meniul restaurantului se găsesc preparate precum chebap, tocane şi foietaje cu carne de veveriţă gri. „Există mulţi clienţi care strâmbă din nas când citesc meniul, dar mărturisesc că eu nu aş servi niciodată vreun preparat care să nu poată fi mâncat. Carnea de veveriţă este delicioasă“, a spus Ed Chester. Veveriţele gri, animale care au „ajuns“ în Europa în secolul al XIX-lea, sunt purtătoare ale unui virus periculos, la care ele sunt imune, dar care ucide veveriţele roşii. La începutul acestei luni, în Anglia a fost iniţiată o campanie al cărei obiectiv constă în salvarea veveriţelor roşii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS