16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBEC diaspora: Plicurile cu votul prin corespondență trebuie trimise cu până la 3 zile înaintea alegerilor

BEC diaspora: Plicurile cu votul prin corespondență trebuie trimise cu până la 3 zile înaintea alegerilor

Alegătorii din diaspora trebuie să trimită plicurile cu votul prin corespondență astfel încât acestea să ajungă la Biroul electoral pentru străinătate cu până la trei zile înainte de data alegerilor, inclusiv ziua de 11 decembrie, informează Biroul electoral de circumscripție nr. 43 într-un comunicat dat publicității vineri.

„Conform dispozițiilor art. 14 alin. (5) din Legea nr. 288/2015, plicurile exterioare sigilate trebuie expediate cu suficient timp înaintea datei votării, pentru a asigura livrarea acestora până cu 3 zile înaintea datei votării, inclusiv, la sediul biroului electoral pentru votul prin corespondență. Plicul exterior sigilat poate fi depus la orice oficiu poștal sau în orice cutie poștală. Plicul exterior sigilat poate fi depus de către alegător la orice operator de curierat pe cheltuiala sa”, precizează Biroul electoral de circumscripție nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării.

Aceste precizări vin ca urmare a „informațiilor eronate” vehiculate în mediul online cu privire la termenul și modalitatea de trimitere a plicurilor exterioare cu voturile prin corespondență pentru alegerile parlamentare, arată sursa citată.

Potrivit comunicatului, „mențiunea privind termenul limită de 48 de ore de la data primirii corespondenței, până la care trebuie depus în cutia poștală sau la oficiul poștal, plicul exterior sigilat, reprezintă o recomandare”.

În diaspora a început deja votul, deoarece cetățenii români cu reședința sau domiciliul în străinatate și care s-au înscris în Registrul electoral au primit buletinele de vot prin Poșta Română și, astfel, ei pot să voteze la alegerile parlamentare. Plicurile cu voturile prin corespondență se centralizează la Biroul Electoral de Circumscripție 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS