22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicaliștii de la Sanitas pichetează şi astăzi sediul Ministerului Sănătății

Sindicaliștii de la Sanitas pichetează şi astăzi sediul Ministerului Sănătății

Membrii Federației Sanitas din România vor continua astăzi, între orele 10:00 și 12:00, acțiunea de pichetare a sediului Ministerul Sănătății din București, transmite Agerpres.ro. Protestatarii solicită în principal creșterea cu 10% a veniturilor în sănătate și asistență socială, începând 1 iulie, și aplicarea Legii 284/2010 în sănătate și asistență socială, de la 1 octombrie. Printre revendicările sindicaliștilor se mai numără publicarea în Monitorul Oficial a Contractului Colectiv de Muncă pe sectorul sănătate și activități sanitare-veterinare, dar și deblocarea de urgență a posturilor vacante în sănătate și asistență socială.

Aproximativ 100 de membri ai Federației Sanitas din România au pichetat și ieri sediul Ministerului Sănătății, în acelaşi interval orar.

Calendarul de proteste a fost decis pe 13 iunie, de Consiliul Național al Federației Sanitas din România. „Consiliul Național al Federației Sanitas, întrunit la data de 13 iunie 2014, a stabilit cu liderii din toate județele țării să iasă în stradă pentru a-și câștiga ‘meciul’ cu reprezentanții Guvernului României prin: Ministerul Sănătății; Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Ministerul Finanțelor Publice. Neonorarea revendicărilor transmise în repetate rânduri de către liderii Federației Sanitas din România reprezentanților Guvernului României va duce la declanșarea acțiunilor de protest în toată țara”, se arată în comunicatul Federației Sanitas, publicat săptămâna trecută.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS