13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGerul golește buzunarele angajatorilor

Gerul golește buzunarele angajatorilor

Mai mulți angajatori doljeni au fost sancționați de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) pentru că nu au avut grijă de salariații lor pe perioada în care temperaturile au scăzut sub – 20 de grade Celsius. „În perioada 31 ianuarie – 14 februarie, ITM Dolj a efectuat 37 de controale pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă (OUG) nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă. În urma acestora, au fost aplicate 19 avertismente şi 22 de sancţiuni pecuniare cu o valoare totală de 24.000 de lei“, a declarat Cătălin Tiberius Mohora, inspectorul-şef al ITM Dolj. Amenzile au fost date pentru că angajatorii nu au asigurat controlul medical periodic şi nici transportul pentru angajaţi în caz de urgenţă.

Măsuri minimale pentru protecţia angajaţilor

Conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 99/2000, sunt temperaturi extreme atunci când se înregistrează sub -20°C. „În aceste condiţii, angajatorii sunt obligaţi să ia măsuri minimale pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber. Ei trebuie să asigure ceai fierbinte, să acorde pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare, precum şi echipament individual de protecţie. Angajaţii care nu pot asigura aceste condiţii, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, pot hotărî reducerea programului sau eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru.

Persoanele cu afecţiuni au nevoie de măsuri speciale

Pentru prevenirea unor îmbolnăviri determinate de munca în condiţii de temperaturi extreme, angajatorul trebuie să asigure salariaților control medical periodic. De asemenea, acesta este obligat să asigure primul ajutor şi transportul persoanelor afectate la cea mai apropiată unitate sanitară. „Ordonanţa prevede şi trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme“, a precizat Cătălin Tiberius Mohora.
• Andreea Horcone

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS