16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrassetto si Astaldi, in pericol sa piarda banii pentru drumuri

Grassetto si Astaldi, in pericol sa piarda banii pentru drumuri

Firmele Grassetto si Astaldi, care se ocupa de reabilitarea drumului Craiova – Filiasi, respectiv de refacerea centurii Craiovei, risca sa piarda contractele semnate cu autoritatile. „Ne vom intâlni marti cu directorii generali ai firmelor care actioneaza pe DN6 si cu cei ai companiei Astaldi, care sunt semnatarii contractelor de executie, pentru a analiza graficul de constructie. Daca acestia nu vor veni cu un calendar de recuperare a intârzierilor, ii scot din lucrare“, a declarat ieri ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, Gheorghe Dobre.


Valoarea contractului incheiat cu firma Grassetto este de 40 de milioane de euro. Potrivit ministrului, firma Grassetto nu a terminat lucrarile in termenul prevazut si, desi a solicitat un nou termen, joi lucrarile nu incepusera. O situatie similara a fost consemnata si in cazul lucrarilor de refacere a infrastructurii de pe centura municipiului Craiova, realizata de compania Astaldi. Termenul final pentru executia lucrarilor a fost stabilit pentru februarie 2006, insa in acest moment au fost finalizate circa o treime din lucrari. „Analizam pentru viitor instituirea unor clauze foarte dure, care vor consta in special in penalizari de natura financiara, si incercam sa gasim o modalitate legala ca o firma, care nu si-a indeplinit obligatiile contractuale la o lucrare anterioara, sa nu mai poata participa la licitatiile viitoare“, a mai spus Dobre.


Potrivit ministrului Dobre, rezilierea contractului cu aceste firme este insa o masura dificila, deoarece acestea sunt finantate din fonduri ISPA si atribuirea contractului ar trebui facuta prin organizarea unor noi licitatii care ar consuma foarte mult timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS