21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024

Scurte stiri

Un turist a cazut intr-o prapastie, linga Pestera Polovragi


Un tinar turist din judetul Olt a cazut intr-o prapastie, in apropiere de Pestera Polovragi. Accidentul a avut loc simbata, 16 iulie, starea turistului fiind foarte grava. Lucian Radu, de 21 de ani, voia sa faca niste fotografii, dar a alunecat si a cazut de la o inaltime de 50-60 de metri. Un echipaj Salvamont s-a deplasat la locul accidentului si a reusit sa il scoata din prapastie pe turistul neatent. Acesta a fost dus la spital cu mai multe traumatisme craniene. Pentru ca turistul se afla intr-o stare grava, el a fost transferat la Spitalul din Craiova. Medicii sint rezervati in privinta evolutiei sanatatii lui Lucian Radu. (A.I.)


Un tirgujian a luat teapa de la o agentie de turism


Un cetatean din Tirgu Jiu a reclamat la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) conducerea unei firme de turism care i-a promis ca il va duce in Spania, insa nu l-a transportat decit pina la Vama Nadlac. Constantin Muscalau intentiona sa ajunga la Alicante si a apelat la serviciile firmei CAROTURS. Pentru cinci zile si cinci nopti in Spania, gorjeanul a achitat suma de 5,2 milioane de lei, insa la vama nu i s-a permis iesirea din România. OJPC a amendat CAROTURS cu 5.000.000 de lei, pentru lipsa de informare corecta a consumatorului. Acesta a reusit sa ajunga in Spania cu alta firma, neavind nici un fel de probleme la trecerea frontierei. Constantin Muscalau si-a recuperat banii de la CAROTURS, insa nu si pe cei platiti pe taxiul de la Nadlac pina la Tirgu Jiu. (E.M.)


O batrina din Pades a fost muscata de o vipera


O batrina din comuna Pades, judetul Gorj, a fost muscata simbata de o vipera. Femeia a fost dusa de o ambulanta la Spitalul „Tudor Vladimirescu“ din Tirgu Jiu, unde a fost internata la Sectia de chirurgie si i s-a administrat ser antiviperin. Medicii de pe ambulanta au spus ca evolutia starii de sanatate a batrinei este buna: „De la Sectia de chirurgie, batrina trebuia transferata la Sectia de boli infectioase si tinuta sub supraveghere citeva zile. Noi nu mai stim exact evolutia starii de sanatate a acesteia, dar am avut semnale ca merge spre bine“. (A.I.)


Sotie de consilier local, tilharita


Politistii gorjeni au reusit sa il prinda pe cel care a tilharit-o, in urma cu trei saptamini, pe sotia consilierului local al municipiului Tirgu Jiu, Gheorghe Nichifor. Aceasta a fost lovita, iar geanta i-a fost smulsa de pe umar de un barbat care apoi s-a facut nevazut. Femeia, cadru didactic, a facut plingere la politie impotriva agresorului. Acesta se numeste Adrian Pastea, de 33 de ani, din localitatea Dragutesti. Agresorul este recidivist si a fost arestat ieri pe o perioada de 29 de zile. (A.I.)


Inspectorul-sef de la Inspectia Muncii Gorj, pus sub urmarire penala


Procurorii gorjeni au inceput urmarirea penala impotriva inspectorului-sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Gorj, Horia Serban, pentru infractiunea de abuz in serviciu. Acesta este pus sub acuzare pentru achizitionarea in mod ilegal a sediului institutiei, cu peste 12 miliarde de lei, si efectuarea de lucrari de constructie si dotari fara respectarea legislatiei. Initial, dosarul a fost solutionat cu neinceperea urmaririi penale. Prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota, a spus ca a infirmat solutia data anterior pentru efectuarea, in acest caz, a unei expertize tehnico-contabile. Parchetul a platit 32 de milioane de lei pentru efectuarea acestei expertize. (A.I.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS