21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMeseriasul „de incredere“ a jefuit-o pe proprietara

Meseriasul „de incredere“ a jefuit-o pe proprietara

Mesterul platit sa execute lucrari de amenajari interioare a sterpelit 2.000 de euro, 250 de dolari si bijuterii


Un tinar, de 23 de ani, din Craiova, a fost trimis in judecata saptamina trecuta de Parchetul Judecatoriei Craiova, sub acuzatia de furt. Mihai Caprarescu a jefuit-o pe femeia careia ii efectua lucrari de amenajare interioara a apartamentului.


Cind pisica nu-i acasa…


La inceputul lunii aprilie, intentionind sa faca unele lucrari de amenajare interioara a apartamentului sau, craioveanca Adriana Bara l-a contactat pe „mesterul“ Mihai Caprarescu, care ii fusese recomandat de o colega de serviciu pentru efectuarea lucrarilor. Dupa ce au batut palma cu privire la pret, „specialistul“ s-a apucat de lucru, ajutat de coechipierul sau Mihaita Lisandru. Intre 12 si 23 aprilie, sub supravegherea femeii, treburile mergeau struna, iar mesterii au capatat increderea proprietarei, care, pe 25 aprilie, i-a incredintat cheia lui Caprarescu, apoi a plecat la serviciu. Pe 26 aprilie, meseriasul s-a apucat sa cotrobaie prin casa, cu aceasta ocazie gasind in lada patului o cutie plina cu bani si bijuterii. Gindindu-se sa sustraga continutul cutiei, i-a spus ajutorului sau, Mihaita Lisandru, sa nu vina in ziua urmatoare la treaba, pentru ca vor lua pauza o zi. Caprarescu a venit la „munca“ pe 27 aprilie.


Dupa ce proprietara plecase la serviciu, a intrat in apartament cu cheia pe care o primise de la femeie, a dat fuga in dormitor si a luat din lada patului cutia in care se aflau suma de 2.000 de euro, 250 de dolari si mai multe bijuterii din aur: patru bratari, un lantisor, o pereche de cercei si patru inele. A plecat apoi fericit, sperind ca n-o sa fie prins.


…mesterul fura din casa


De la locuinta Adrianei Bara, Mihai Caprarescu a dat fuga direct la o casa de schimb valutar, unde a schimbat in lei o parte din valuta. S-a intilnit apoi cu amicul sau Mihaita Lisandru, caruia i-a achitat 3.500.000 de lei, reprezentind contravaloarea prestatiei acestuia. Intrebat de unde a facut rost brusc de bani, Caprarescu a recunoscut ca a sustras „doar“ 500 de euro din locuinta femeii. Lisandru s-a dus in aceeasi zi la femeie si i-a spus ca fusese saracita de „mesterul“ Caprarescu. Proprietara a anuntat politia, motiv pentru care hotul, simtind ca are politia pe urme, s-a gindit sa fuga din tara. N-a mai apucat decit sa vinda bijuteriile, pentru ca a cazut in miinile politistilor.


Acuzat de furt, Mihai Caprarescu a recunoscut savirsirea faptei. Retinut pe 14 iunie, apoi arestat preventiv in baza mandatului emis de Judecatoria Craiova pe 15 iunie, el nu se afla la prima abatere, avind la activ inca o condamnare pentru furt calificat. Trimis in judecata, el risca o pedeapsa de pina la 12 ani de puscarie, plus ca va trebui sa scoata din buzunar circa 115.000.000 de lei, reprezentind contravaloarea bunurilor sustrase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS