Frunzele de dud sint recunoscute in tratamentele naturiste pentru calitatile lor hipoglicemiante si astringente. Ele se folosesc ca tratament adjuvant al unor forme de diabet, precum si al gastritelor si diareei. Planta are un caracter alcalin, infuzia ei producind o neutralizare a hiperaciditatii in cazurile de ulcer gastroduodenal si in gastrita hiperacida.
Frunzele de dud au, de asemenea, calitati laxative, antiscorbutice, depurative si tonice, fiind indicate in astenii, constipatie si afectiuni pulmonare. Din aceste frunze se realizeaza o infuzie – o lingura de planta la o cana cu apa. Se beau zilnic, pe stomacul gol, doua cani de infuzie calduta. In cazurile de diabet, frunzele de dud se asociaza cu teci de fasole, frunze de nuc si fructe de afin, toate uscate, iar in cazurile de ulcer, cu iarba de coada calului, teci de fasole, patlagina si sunatoare, de asemenea uscate.
Frunzele de dud, bune in tratarea diabetului
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei

