16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoreea de Nord a lansat două noi rachete balistice

Coreea de Nord a lansat două noi rachete balistice

Coreea de Nord a lansat duminică două rachete balistice spre marea din largul coastei de est a Peninsulei Coreene, a anunțat armata sud-coreeană, potrivit Reuters, notează Hotnews.

Viceministrul japonez al Apărării, Toshiro Ino, a declarat că rachetele balistice lansate de Coreea de Nord par să fi aterizat în afara zonei economice exclusive a Japoniei.

Rachetele au atins o altitudine de 550 km și au parcurs o distanță de 250 km, potrivit Ministerului japonez al Apărării. Ino a declarat că nu au fost raportate până acum pagube provocate de rachete.

Lansarea rachetei Phenianului vine la doar câteva zile după ce a testat un motor cu combustibil solid de mare putere, în condițiile în care încearcă să dezvolte o nouă armă strategică și să accelereze programele sale nucleare și de rachete.

Testul, supervizat de liderul Kim Jong Un, a fost efectuat joi la baza de lansare a sateliților Sohae din Coreea de Nord, a relatat vineri agenția oficială de știri KCNA.

Teste fără precedent, în ciuda sancțiunilor

Coreea de Nord a efectuat un număr fără precedent de teste de rachete în acest an, în pofida sancțiunilor internaționale, inclusiv o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) capabilă să atingă continentul american

În noiembrie, Coreea de Nord a testat o rachetă ICMB despre care oficialii japonezi au declarat că are o rază de acțiune suficientă pentru a ajunge pe teritoriul Statelor Unite.

Japonia a anunțat vineri cel mai mare plan de dezvoltare militară de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, de 320 de miliarde de dolari, prin care va cumpăra rachete capabile să lovească China și se va pregăti pentru un conflict susținut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS