Supa „Minestrone“
Ingrediente: sase-opt dl de apa sau lapte, o ceapa tocata, un catel de usturoi pisat, patru linguri de boabe de soia incoltite, o rosie taiata in cubulete, 50 g de telina rasa fin, 30 g de usturoi taiat marunt, o frunza de varza tocata, o lingura de drojdie uscata, sare de mare, plante aromatice (busuioc de padure, busuioc, baraboi, arpagic, salvie), un ou (optional).Mod de preparare: Se amesteca totul si se face un piure din jumatate din ingrediente.
Compozitia astfel obtinuta se amesteca si cu cealalta jumatate din ingrediente, se gusta si, dupa preferinta, se incalzeste, având grija ca temperatura sa nu depaseasca 40 de grade Celsius.
Tocanita de trufandale
Ingrediente: 1 kg de muschi de porc, doua, trei linguri de faina, usturoi, ardei gras, rosii, ardei iute, trei, patru cartofi mari, o conopida mica, bulion, trei – patru castraveti proaspeti.Mod de preparare: Intr-o cratita se rumenesc in unt felii subtiri de muschi de porc. In grasimea ramasa se caleste faina care se stinge cu zeama de carne in care ati pus si câteva picaturi de bulion, usturoi pisat si ardei iute. Intr-un vas mai mare se pun câteva rosii carnoase si ardei grasi taiati in patru, cartofi fierti, bucati de conopida data in clocot in apa cu sare, castraveti proaspeti taiati marunt. Peste acestea se toarna sosul si se adauga feliile de carne. Tocanita se scade in cuptor. Este si mai gustoasa insotita de mamaliga fierbinte.
Mere umplute
Ingrediente: patru mere mari; o lingurita de suc proaspat de lamâie; doua linguri de migdale macinate; cinci curmale fara sâmburi, taiate marunt, o lingura de stafide zdrobite; doi dl de smântâna batuta. Pentru decorare: doua – trei mandarine sau o portocala.Mod de preparare: Merele se taie in jumatati, se scoate miezul (având grija ca peretele care ramâne sa aiba cel putin cinci mm grosime) si se ung cu suc proaspat de lamâie. Pulpa de mar se toaca si se amesteca si cu celelalte ingrediente. Se umplu jumatatile de mar cu aceasta compozitie, se decoreaza cu felii de mandarina sau de portocala si se servesc imediat.

