28.4 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Masculul calut de mare este singurul care ramâne insarcinat. El are un marsupiu in care puii traiesc pentru o vreme, ca si in cazul cangurului.


In Australia exista niste stânci care pe parcursul zilei isi schimba culorile de mai multe ori. La rasaritul soarelui stâncile au culoarea roz, la prânz sunt albastre, ca mai târziu sa devina galbene si seara, când apune soarele, sunt rosii ca focul.


Tot in Australia exista un arbore care, pentru a rezista in perioadele de seceta, atunci când ploua se umfla ca o damigeana si isi pastreaza apa in tulpina.


In muntii Gara-Taz din Republica Kazaha a fost descoperita o pestera aflata la 160 de metri adâncime, unde creste o padure de brazi micuti. In aceasta pestera exista si pasari, printre care o specie de porumbei albastri.


In nordul Rusiei exista un lac cu cinci feluri de apa asezate in straturi: apa dulce, apa putin sarata, apa sarata, apa rosie si apa cu hidrogen sulfurat. In fiecare strat traiesc pesti si plante specifice tipului respectiv de apa. Si in România, lânga Sibiu, exista un astfel de lac cu apa in straturi. Ce este neobisnuit la el este ca acesta nu-si schimba adâncimea, la fiecare masuratoare având 34,5 metri.


Exista 20.000 de specii de albine in lume. Albina este cea mai importanta insecta pentru ca ajuta la inmultirea florilor. In cinci minute, o intreaga colonie de albine poate omori o vaca prin intepaturi. Dupa ce albina isi pierde acul, ea moare.


Cel mai mare rechin este rechinul-balena, care poate ajunge la 21,3 m lungime. El inoata la suprafata apei.


Pestii au simtul gustului foarte dezvoltat. Unele specii nu au papile gustative numai in gura, ci si in piele sau uneori in inotatoare.


In medie, fluturii traiesc 20-40 de zile, iar unele specii nu traiesc decât câteva zile.


Tipul de gargarita se identifica dupa numarul de pete negre de pe aripi; de asemenea, cu cât gargaritele inainteaza in vârsta, petele negre de pe aripi dispar.


Exista peste 300 de specii de pesti care au nume ciudate: pestele-leu, pestele-piatra, pestele-scorpion etc. Pestele-leu are gura suficient de mare ca sa inghita pesti mai mari decât corpul lui. Daca un peste-leu inteapa o persoana, durerea se simte imediat, ii amortesc membrele, apar probleme cu respiratia si chiar se poate sa-i trebuiasca luni intregi pâna se recupereaza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU