37.9 C
Craiova
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjITM face anchetă, după ce un miner a murit la Cariera Tismana

ITM face anchetă, după ce un miner a murit la Cariera Tismana

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj face verificări, după ce un miner a murit la Cariera Tismana, din cadrul UMC Rovinari. Bărbatul a fost găsit decedat într-un vestiar.

„În data de 04.06.2024, în jurul orelor 23.20, pe raza comunei Câlnic, sat Pinoasa, județul Gorj, în perimetrul Sectorului Tismana din cadrul Unității Miniere de Carieră Rovinari ce aparține Societății Complexul Energetic Oltenia SA, un bărbat, în vârstă de 51 ani, de profesie excavatorist, a fost găsit în stare de inconștiență în vestiarul unității de către colegii săi. În urma manevrelor de resuscitare efectuate de către cadrele medicale sosite la fața locului s-a declarat decesul victimei.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis dosar de cercetare a evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea acestuia, precum și pentru stabilirea reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare și, respectiv, determinarea caracterului accidentului. Evenimentul a fost comunicat Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj”, conform ITM Gorj.

Citește şi: Un adolescent a murit înecat într-o groapă cu apă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS