17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLa Craiova s-au semnat primele contracte din ţară prin PTJ

La Craiova s-au semnat primele contracte din ţară prin PTJ

-

ADR Sud Vest Oltenia a semnat astăzi la Craiova primele contracte de finanţare prin Programul Tranziţie Justă(PTJ). Semnarea s-a făcut în prezenţa ministrului investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu, reprezentanţilor Primăriei Craiova şi Consiliului Judeţean Dolj.

PTJ vizează şase judeţe: Gorj, Dolj, Hunedoara, Galaţi, Prahova şi Mureş. Pentru acest program au fost alocate în total 2,53 de miliarde de euro, iar pentru judeţul Dolj 412,03 milioane de euro.

Primele contracte în Dolj pe acest program au fost semnate de către o firmă care desfăşoară activităţi de asistenţă medicală, o firmă care fabrică încălţăminte, firme din domeniul hotelier şi fabricarea produselor din carne.

Totodată au fost semnate contracte prin acest program şi de către firme din judeţul Gorj. Ministrul Adrian Câciu a spus că acest program înseamnă investiţii pentr dezvoltarea IMM-urilor care sprijină creşterea durabilă şi crearea de locuri de muncă.

Judeţul Dolj şi Municipiul Craiova au fost pe locul cinci la absorbţie fonduri europene în 2020. Acum a ajuns judeţul dolj pe locul întâi la absorbţie fonduri la nivel naţional, iar în ceea ce priveşte Municipiul Craiova, pe locul doi în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri la nivel naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

80 de trenuri vor sta o oră în gări,...

Peste 80 de trenuri aparţinând tuturor operatorilor de transport...

ȘTIRI GdS