16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Câinii comunitari, măr al discordiei

Olt: Câinii comunitari, măr al discordiei

Câinii fără stăpân de pe raza municipiului Slatina au devenit, de mai multă vreme, subiect de dispută între pensionari şi reprezentanţii asociaţiilor specializate în protecţia animalelor, primii reclamând pericolele la care sunt expuşi din cauza patrupedelor nesupravegheate. „Oraşul este plin de câini, iar pensionarii nu se pot apăra în cazul unei agresiuni“, au spus vârstnicii, acuzând şi faptul că există persoane sau familii care deţin mai mulţi câini, fără însă a se îngriji de aceştia. Conform unei statistici, anul acesta, pe raza judeţului Olt au fost muşcate de animale 436 de persoane, dintre care 389 au fost victime ale câinilor. 345 au necesitat vaccinare antirabică, 28 au fost tratate cu ser antirabic, iar 15 au fost internate în secţiile de boli infecţioase.
Din punctul de vedere al celor ce apără cauza animalelor abandonate, cetăţenii ar trebui însă să manifeste mai multă înţelegere pentru patrupedele vagabonde.
Potrivit unui raport prezentat de noul director al Direcţiei Administrare Domeniu Public şi Privat (DADPP) Slatina, Mihaela Stana, au fost capturaţi, deparazitaţi şi sterilizaţi doar 424 de câini fără stăpân, care-şi duc traiul în adăpostul amenajat la Sărăceşti, pentru rezolvarea cât de cât satisfăcătoare a problemei fiind nevoie de modernizarea şi extinderea actualului adăpost şi de construirea, în cel mult doi ani, a unui nou parc de padocuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII