26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVolkswagen Transporter va fi construit în fabrica Ford din Turcia

Volkswagen Transporter va fi construit în fabrica Ford din Turcia

Volkswagen a decis să mute producția modelului Transporter, în Turcia, chiar la fabrica Ford, unde este fabricat modelul Transit și Transit Custom.

Volkswagen a făcut o înțelegere cu Ford Otosan, partenerul turc al producătorului din SUA, să producă modelul Transporter în Turcia, notează Automarket.

Ca parte a parteneriatului, vehiculele comerciale Crafter și Transporter ale Volkswagen ar putea fi produse la fabricile Gölcük și Yeniköy din provincia Kocaeli din nord-vestul Turciei. Acolo Ford produce modelele sale Transit și Transit Custom. Se așteaptă ca Volkswagen să transfere fabricarea a 150.000 până la 180.000 de vehicule comerciale pe an în Turcia.

Fondată în 1959, Ford Otosan este „copilul” celor de la Ford Motor Company și cel mai mare conglomerat al Turciei, Koç Holding, care a avut relații comerciale cu Ford încă din 1920. Ford Turcia este cea mai mare bază de producție de vehicule comerciale din Europa, producând aproximativ 440.000 de vehicule și 75.000 de motoare în 2017.

În 2022, Ford Otosan a preluat fabrica Ford din Craiova. La Craiova se produc Puma, E-Transit Courier și E-Tourneo Courier.

Volkswagen vrea să transforme producția de la uzinele sale din Emden, Zwickau și Hannover în baze de producție pentru vehicule electrice. Ar încerca astfel să devină cel mai mare producător european de vehicule electrice.

Citește și: Patru traficanţi de droguri din Dolj, condamnaţi definitiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS