15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞah: Azi începe trofeul "Sfântul Apostol Andrei", la Craiova

Şah: Azi începe trofeul „Sfântul Apostol Andrei”, la Craiova

Astăzi şi mâine, la Craiova se va desfăşura o competiţie de şah, Trofeul Sfântul Apostol Andrei, în organizarea Şah Club Oltenia. Competiţie se va disputa în sistem open (deschis tuturor participanţilor), pe durata a şapte runde de şah rapid, iar organizatorii aşteaptă la start aproximativ 100 de participanţi de toate vârstele. Concursul va fi găzduit de Hotelul Sidney, iar fondul de premiere este de 5.500 de lei.

Seniorii de la Şah Club Oltenia se menţin în Superligă

Echipa de seniori a Şah Club Oltenia a participat recent la Superliga Naţională, la Călimăneşti. Participind pentru a doua oară în această competiţie de elită a întrecerii şahiste din România, craiovenii au reuşit performanţa de a se menţine în Superligă, în urma unui turneu extrem de echilibrat, în care 6 din cele 10 participante au fost angrenate în lupa pentru evitarea retrogradării. Pentru echipa Şah Club Oltenia au evoluat în premieră
multiplul campion naţional al României Marele Maestru Andrei Istrătescu şi Marele Maestru din Serbia Milos Perunovici (component al echipei olimpice din Serbia). Ceilalţi componenţi ai echipei au fost Vladimir Doncea, Adrian Muşat, Ionuţ Cosma, Iulian Micu, Iulian Bârzanu şi Ionut Acsinte.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS