32.8 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBăieții lui Dan Pascu au făcut primul pas spre titlul de campioni

Băieții lui Dan Pascu au făcut primul pas spre titlul de campioni

Bogdan Ene (la minge) și colegii săi au obținut prima victorie în finala cu Zalău (foto: Claudiu Tudor)
Bogdan Ene (la minge) și colegii săi au obținut prima victorie în finala cu Zalău (foto: Claudiu Tudor)

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova a pornit cu dreptul în finala campionatului Diviziei A1. Elevii lui Dan Pascu au câștigat ieri, pe teren propriu, primul meci cu ACSVM Zalău, cu scorul de 3-1 (23-25, 25-19, 25-19, 25-22). Oaspeții au luat primul set și au fost la conducere și mare parte din setul patru, dar elevii lui Dan Pascu au reușit să revină și să câștige prima confruntare a duelului care are ca miză lupta pentru titlu.
În finală se joacă după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri“. Astăzi, de la ora 20.00, este programat meciul al doilea, tot în Bănie.
Revenit în echipă după o accidentare, căpitanul oltenilor, Laurențiu Lică, a avut o contribuție importantă la victorie, mai ales în setul al patrulea, când a făcut câteva puncte din serviciu. „Am făcut un pas mic spre titlu. Am reușit să câștigăm, chiar dacă spectacolul nu a mai fost atât de mare din cauza stării de oboseală a celor două echipe. În mare parte din meci am avut un joc clar, am încercat să jucăm cel mai bun volei al nostru. Mâine (astăzi – n.r.) ar trebui să facem și mai mult pentru a fi siguri de victorie. Cei de la Zalău își vor lua măsuri, vor intra mai răi pe teren, și asta trebuie să facem și noi. Nu sunt la capacitate maximă, dar sper să-mi ajut echipa“, a spus ieri cel poreclit „Lolo“.
Antrenorul Dan Pascu a spus și el că nu trebuie făcută nuntă după prima victorie din finală pentru că drumul spre titlu este lung: „Nu trebuie să facem nuntă după această victorie pentru că meciurile următoare vor fi deschise oricărui rezultat și trebuie să rămânem la fel de serioși. Am reușit să revenim în setul patru, după ce echipa din Zalău a condus la începutul setului. Asta dovedește că băieții mei sunt hotărâți să câștige și al doilea meci. Când strângem rândurile, suntem un bloc greu de depășit. Publicul a fost extraordinar, ne-a împins de la spate și victoria i-o datorăm“. Antrenorul echipei craiovene a mărtusit că o parte din jucătorii săi au avut probleme medicale în săptămâna premergătoare meciului cu Zalău: „Nu am spus, dar trei jucători au avut viroză, Bartha nu este total refăcut, nici Lică nu este sută la sută recuperat, iar Vâlcelean este indisponibil“.

IMG_5838

IMG_5689

IMG_5835

IMG_5760

IMG_5727

IMG_5681

IMG_5705

IMG_5724

IMG_5732

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS