18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliștii craioveni, neînvinși acasă din noiembrie

Baschetbaliștii craioveni, neînvinși acasă din noiembrie

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a disputat zece meciuri pe teren propriu în acest sezon din Liga Națională. Opt le-a câștigat și doar de două ori Cătălin Burlacu și colegii săi au părăsit terenul învinși. Ultimul eșec datează din 22 noiembrie 2015, iar cea mai recentă victorie a fost obținută de craioveni marți seară, cu CSU Atlassib Sibiu.

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova au mai făcut un pas în încercarea de a se califica în play-off-ul Ligii Naționale încă de la încheierea returului.
Elevii lui Oliver Popovic au învins, marți, pe teren propriu, formația CSU Atlassib Sibiu, cu scorul de 94-83 (31-13, 14-20, 18-20, 31-30), în meciul inaugural al etapei a 19-a.
Experimentatul jucător Bogdan Popescu declara în dese rânduri că el și colegii săi trebuie, în primul rând, să câștige toate meciurile de pe teren propriu, iar la cele din deplasare să încerce să adune cât mai multe victorii. Oltenii nu au fost invincibili la partidele de pe teren propriu, dar au avut un un parcurs foarte bun. Din cele zece meciuri în Polivalentă au câștigat opt, singurele înfrângeri fiind cu Steaua și BC Mureș. Așadar, ultima înfrângere datează din 22 noiembrie 2015, atunci când SCM-U pierdea cu mureșenii, apoi au urmat cinci partide cu victorii în fața propriilor fani.
Revenind la meciul cu CSU Atlassib Sibiu, craiovenii au început în forță meciul, creându-și un avantaj consistent după primul sfert, scor 31-13.
Și în următoarele zece minute, jocul a curs tot în favoarea echipei-gazdă, iar la pauza mare tabela a indicat 45-33.
La revenirea pe parchet, ardelenii s-au apropiat, grație mai multor aruncări de la distanță, iar CSU Sibiu s-a apropiat la doar trei puncte (scor 53-50) în minutul 25. Ultimul sfert a fost spectaculos, cu 61 de puncte înscrise. Simțind pericolul, jucătorii craioveni au turat motoarele și s-au desprins pe tabelă, grație și celor trei coșuri de la distanță ale lui Cătălin Burlacu. Darius Hargrove a închis tabela, cu două lovituri libere, iar în eventualitatea egalității de puncte între cele două formații, la finalul returului oltenii au coșaveraj superior.

Mai sunt trei etape din retur

Cu trei etape înainte de finalul returului, Craiova a acumulat 21 de puncte (12 victorii, 7 înfrângeri), iar căpitanul Cătălin Burlacu consideră că se poate întâmpla orice în legătură cu echipele care vor prinde Top 6. „Mai sunt încă trei etape până la sfârșitul sezonului regulat, în care fiecare echipă luptă cu orice armă are de pe bancă, cu orice jucător este disponibil și sănătos în acest moment. Emoții trebuie să avem mereu pentru că acesta este un sport care îți dă emoții, fazele se succed cu repeziciune de la un panou la altul și emoția este plăcută, dacă pot spune așa“, a declarat multiplul campion. Burlacu a adăugat că echipa a trecut bine peste acest început de an, în care trei colegi ai săi au devenit indispobili, după accidentări. Experimentatul jucător îi așteaptă pe Micic, Djurasovic și Bozovic să revină cât mai repede: „Am avut și unele eșecuri, dar după problemele de sănătate suferite de unii dintre colegii noștri am încercat să ne regrupăm rapid și să aducem jucători de marcă care-i suplinesc cu succes pe cei accidentați. Îi așteptăm pe Micic, Bozovic și Djurasovic să se întoarcă cât de curând și să formăm un grup puternic, unit. Ne dorim enorm de mult să fim în primele șase. Am venit la Craiova să facem un grup profesionist, cu o mentalitate sănătoasă, care să aibă continuitate și peste ani“.

Johnson: Dacă vom fi o echipă unită, putem învinge orice adversar

Americanul Darius Hargrove a fost din nou principalul marcator al oltenilor, cu 23 de puncte, dintre care 12 de la distanță, la care se adaugă șase recuperări. Cătălin Burlacu a terminat și el meciul cu cifre bune: 19 puncte și opt recuperări, iar Aaron Johnson a totalizat 18 puncte, 4 recuperări și 7 pase decisive. „Ne dorim tare mult să fim în Top 6, iar victoria cu Sibiul este prețioasă. Dacă vom fi o echipă unită, putem învinge orice adversar“, a spus Johnson. Ceilalți jucători care au mai contribuit la victoria cu CSU Sibiu au fost Bogdan Popescu (15 puncte), Bureau (5), Picevic (10), Pantic (4), Negoiţescu și Damian. La meci a asistat un număr mare de spectatori, 3.000, care au creat o atmosferă extraordinară.
În etapa viitoare, SCM-U Craiova va juca sâmbătă în deplasare cu BC Mureș, echipa care i-a eliminat pe olteni din Cupa României. „Atunci a fost un meci de Cupă, cu regula celor doi români în teren. Acum se vor schimba datele problemei. Mureșul este o echipă care cedează foarte greu puncte pe teren propriu, dar mergem să ne jucăm șansa, să ne apropiem de Final Six, să zic așa“, a încheiat Burlacu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS