18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtefania Priceputu, sportiva anului în Dolj

Ştefania Priceputu, sportiva anului în Dolj

Dacă anul trecut, titlul de „sportivul anului“ în gala organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Dolj îi revenea titratului atlet Marian Oprea, în 2015, distincția a fost obținută de o sportivă de 15 ani, luptătoarea Ștefania Priceputu, iar antrenorul său, Valentin Boboșca, a obținut titlul de „antrenorul anului“ în cadrul unei festivități de premiere desfășurată luni seară la un restaurant din Bănie.
„Am avut emoții când am fost aplaudată de oamenii din sală. Am reușit să câștig cam tot ce se putea în 2015. Sunt mândră de ce am realizat, am avut multe bucurii. În 2016 vreau să iau toate titlurile. De acum începe munca și mai grea“, a spus luptătoarea care a avut un an de excepție, cu medalii de aur la Campionatul European, Campionatul Mondial de lupte pe plajă, Campionatul Balcanic, medalie de bronz la mondiale, plus alte titluri naționale la individual și cu echipa.
Pentru antrenorul Ștefa-niei, Valentin Boboșca, toate distincțiile primite de eleva sa în acest sfârșit de an reprezintă un stimulent pentru anul următor. „Este o satisfacție după munca din ultimii cinci ani. La început, Ștefania a învățat ușor-ușor procedeele, a urcat pe podium la toate competițiile, apoi a fost pe podium la Europene în 2014. Anul acesta a confirmat peste tot, mai puțin la Mondiale, unde a luat bronzul. La anul va avea multe competiții, atât la cadeți, cât și la junioare. Ne-am propus o calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, dar mai este mult de muncă“, a spus antrenorul de la LPS „Petrache Trișcu“, care este ca un tată pentru Ștefania.

Sporturile olimpice, prioritare

În afară de marile premii, au mai avut loc premieri la două categorii. La seniori și tineret au fost premiați zece sportivi și nouă antrenori, iar la juniori au primit plicuri cu bani și cupe zece sportivi și șapte antrenori. Sportivii performeri au fost: Marius Ionescu (atletism, CSM Craiova), Claudia Ștef (atletism, CSM Craiova), Diana Petrescu (handbal, SCM Craiova), Ionuț Trandafirescu (scrimă, CS Universitatea Craiova), Tatian Bolboceanu (scrimă, CSM Craiova), Diana Ionele (scrimă, CSU Craiova), Ancuța Bobocel (atletism, CSU Craiova), Andrei Ștefana (atletism, CSM Craiova), Raluca Sbîrcia (scrimă, CSU Craiova), Ionuț Mitrică (karate, CSU Craiova). Antrenorii premiați au fost Cătălin Geapana, Sebastian Ștef, Simona Gogârlă, Radu Podeanu, Ionel Bărbosu, Oana Puiu, Marin Istrate, Margareta Barbu și Geri Mitroi.
În clasamentul juniorilor și-au făcut loc și două sportive de la un club din afara Craiovei. Este vorba despre Lavinia Enceanu (antrenor Stelian Prodan) și Adina Căle (antrenor Mirel Vasiliche), de la secția de kaiac-canoe a CS „Constantin Brâncoveanu“ din Dăbuleni. Ceilalți sportivi premiați au fost: Gabriel Dinu (box, CSM Craiova), Cristina Băran (box, CSM Craiova), Mario Persu (scrimă, CSU Craiova), Cezara Constantin (scrimă, LPS „Petrache Trișcu“), Ovidiu Pârvuleasa (scrimă, CSU Craiova), Cătălin Catană (volei, CN „Nicolae Titulescu“), Eduard Catrina (volei, CN „Nicolae Titulescu“) și Andreea Ignat (arte marțiale, Wu Quan Li Craiova). Antrenorii care i-au pregătit și care, la rândul lor, au fost recompensați sunt: Marcel Sârba, Radu Podeanu, Dan Podeanu, Ion Joița, Daniel Săvoiu și Silviu Obeanu. Mulți dintre laureați nu au putut ajunge la gală, deoarece sunt angrenați în competiții sau se află în cantonamente.

Premii de 90.000 de lei

Origen Staicu, directorul DJST Dolj, a spus că bugetul a fost mai restrâns decât anul trecut: „Se putea și mai bine. În mare, premiile au fost de 80.000 – 90.000 de lei. Am avut ca și partener Consiliului Județean. Cu ce bani am mai avut pe la DJST am reușit să le oferim campionilor un cadou pentru Sărbători. Avem ceva experiență în alcătuirea clasamentelor. Am mers pe varianta celor mai bune performanțe sportive de seniori și juniori. Nu au fost făcute diferențe între ei. Separat au fost premiați doar sportivul și antrenorul anului. Premiul I a fost în jur de 7.000 de lei“.
Festivitatea a mai cuprins momente artistice de dans, interpretare și colinde.

 

Galerie foto:

DSC_0001

DSC_0003

DSC_0012

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS