18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCine să-i mai oprească?

Cine să-i mai oprească?

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova au câștigat fără emoții, scor 3-0 (25-18, 25-18, 25-21), meciul de pe teren propriu cu VC Banatul Caransebeș, disputat miercuri seară. Considerat un derbi al etapei a noua din Divizia A1, deoarece punea față în față primele două echipe din clasament, jocul a fost dominat autoritar de olteni, care își continuă marșul triumfal în acest campionat, reușind a noua victorie consecutivă.
Formația din Caransebeș a venit însoțită de o micuță galerie gălăgioasă, dar în teren jucătorii au evoluat fără prea mare entuziasm, lucru evidențiat și de antrenorul oaspeților, Valentin Peleu. „Nu sunt mulțumit deloc, în primul rând de atitudinea echipei. Nu știu ce s-a întâmplat, mai ales că etapa trecută câștigasem cu Galațiul, o echipă valoroasă. Craiova este o echipă bună, cu care se poate juca de la egal la egal. Nu a fost ziua noastră, dar mergem înainte. Suntem în obiectiv, 5-8, stăm bine în clasament. Avem cei mai frumoși suporteri din țară și ne pare rău că nu am câștigat meciul. În iarnă vom face achiziții“, a spus tehnicianul „gugulanilor“, care vede trei echipe angrenate în lupta pentru titlu: Craiova, Zalău și Galați.

Pascu: I-am anihilat

Antrenorul oltenilor, Dan Pascu, a pus victoria destul de facilă pe seama faptului că el și jucătorii au pregătit foarte bine jocul, anihilând toate atacurile adversarilor: „Azi le-am cerut jucătorilor să facă faze cât mai scurte și au înțeles mesajul nostru. Caransebeșul este o echipă periculoasă, cu potențial, dacă o lași să joace. Nu i-am lăsat să joace, i-am blocat toate culoarele. Am știut direcțiile lor de atac, cum construiesc. O să vedeți că va scoate rezultate bune în viitor“.

Nu vor să vorbească despre titlul național

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova fac față foarte bine programului încărcat. Sunt lideri în campionat și nici măcar nu au prea mult timp să se bucure de rezultatele de până acum, pentru că meciurile următoare bat la ușă. Nici antrenorul Dan Pascu nu vrea să se arunce în declarații când vine vorba despre șansele la titlu: „Deocamdată, nu simt nimic legat de titlu. Am și uitat acest meci, mă concentrez pentru următorul. Nu sunt persoana care să facă declarații bombastice, sunt mai calculat. Mai avem două meciuri grele în turul campionatului și se poate întâmpla orice. Cum ai făcut un pas sau doi greșiți, cum ai pierdut trei-patru locuri în clasament. Noi ne vedem de jocul nostru, să scoatem puncte din toate meciurile, și mai discutăm pe parcurs despre titlu“.
Căpitanul Laurențiu Lică a spus că echipa traversează o perioadă foarte bună, dar că el și colegii săi resimt oboseala: „Echipa merge foarte bine și suntem mulțumiți. Suntem extrem de obosiți, dar sperăm să o ținem tot așa. Sunt convins că va veni și înfrângerea pentru că nu suntem roboți și nu suntem invincibili, dar important este să vedem cum vom trece de acest moment“. Lică crede că clasamentul după nouă etape disputate din Divizia A1 este un pic mincinos: „Cred că până acum campionatul este un pic mincinos, dar cred că returul va fi mult mai echilibrat, deoarece sunt semnale că celelalte echipe vor încerca să se întărească în pauza competițională“.

Nu mai cedează nici un punct

După ce, în debutul campionatului, au cedat puncte în trei partide, pe care le-au câștigat cu 3-2, de câteva runde, alb-albaștrii nu au mai cedat nici un punct adversarilor. „Am pierdut puncte la începutul campionatului, când echipa încă nu era pusă la punct, relațiile de joc nu erau fixate. Acum s-au reglat. Faptul că acum rezistă la acest ritm infernal spune mare lucru pentru mine. Am o echipă de băieți serioși, care vor să facă performanță anul acesta și îi felicit“, a completat Pascu.
Mâine, SCM-U Craiova, aflată pe locul 1, cu 24 de puncte, va întâlni Explorări Baia Mare, formație care după etapa a 9-a a urcat pe locul doi (20 p). Meciul se va disputa în Polivalenta din Bănie, de la ora 17.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS