18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBatem la Zalău, jucăm finala!

Batem la Zalău, jucăm finala!

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova au nevoie de o victorie în următoarele trei meciuri cu Remat Zalău pentru a se califica în finala campionatului. Două partide se vor disputa astăzi şi mâine la Zalău şi pornesc de la scorul general de 2-0 pentru elevii lui Dan Pascu.

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova sunt foarte aproape de o performanţă istorică pentru clubul finanţat de muncipalitate. După ce au câştigat primele două partide ale confruntării din semifinalele Diviziei A1, în faţa campioanei Remat Zalău, ambele cu 3-0, oltenii au nevoie de o singură victorie în următoarele trei jocuri pentru a se califica în finala campionatului. Dacă primele două confruntări au avut loc în Bănie, weekendul trecut, următoarele două dispute sunt programate la Zalău, astăzi, de la ora 18.00, şi dacă va mai fi nevoie, mâine, de la ora 17.30 (în direct la Digisport).
Dacă echipa campioană va egala situaţia la general, a cincea partidă, decisivă, se va juca la Craiova, pe 3 aprilie.
Spre surprinderea multora, elevii lui Dan Pascu nu le-au cedat nici un set sălăjenilor în primele două meciuri şi au dominat autoritar cele două confruntări. Formaţia din Zalău nu a putut conta pe unul dintre cei mai importanţi jucători din lot, universalul Peter Nagy, nerefăcut complet după o accidentare, iar absenţa jucătorului de origine maghiară, desemnat cel mai bun voleibalist în sezonul trecut, s-a simţit. „Acum s-a văzut lipsa lui Nagy. Este greu fără el. Tactica lui Vlaicu a mers în jocurile cu Dinamo, dar la Craiova nu a mai funcţionat. Sperăm să-şi revină cât mai curând, însă nu-l vom forţa, fiindcă mai avem meciuri de jucat în acest sezon“, a spus preşedintele Rematului, Stelian Potroviţă, citat de magazinsalajean.ro.
Cu un scor pe care puţini îl preconizau înainte de semifinale, oltenii nu se gândesc încă la finală şi spun că partidele cu Zalău vor fi din ce în ce mai grele. „După prima noastră victorie am spus că meciul al doilea va fi mai greu şi aşa a fost. Cei de la Zalău au jucat cu determinare. Acum, că au avut loc patru întâlniri între noi şi Zalău, ne cunoaştem foarte bine şi cred că echipa care va fi mai pragmatică şi mai serioasă va merge mai departe. Avem 2-0, dar mai este de muncă pentru a ajunge în finală. Totuşi, ei joacă cu presiune pentru că, dacă vor să prindă finala, nu mai trebuie să piardă nici un meci din următoarele trei. Noi, dacă le pierdem pe următoarele două, ceea ce nu îmi doresc, vom juca decisivul pe teren propriu. Nu mă sperie Nagy dacă va juca, pentru că nu mai este la nivelul din anii trecuţi, venind după două accidentări grave“, a spus antrenorul principal al echipei SCM-U, Dan Pascu.

Zălăuanii, nemulţumiţi de arbitraj

După primele două meciuri, ambele câştigate de Craiova cu 3-0, oficialii echipei Remat Zalău au arătat cu degetul arbitrii clujeni Pop şi Cristea. „În primul meci, este adevărat că am avut o evoluţie mai mult decât modestă, dar, în al doilea, băieţii şi-au revenit şi au jucat mai bine. În seturile doi şi trei chiar am condus mult timp, însă pe final ne-au furat arbitrii. Ne-au luat cel puţin două mingi în setul doi şi două în setul trei. Vorbesc doar de principal, de tuşieri să nici nu mai vorbim. Ca să nu mai spun că observatorul meciurilor, preşedintele federaţiei, Gheorghe Vişan, i-a interzis, la un moment dat, antrenorului Vlaicu să se bucure la mingile câştigate şi să mai vorbească. Tot observatorul a fost cel care, în primul meci, i-a făcut semn principalului să-i acorde cartonaş galben lui Feher, ceea ce este în afara regulamentului“, a declarat preşedintele Potroviţă.

Vişan: „Când intervine neputinţa, se dă vina pe arbitri“

În replică, preşedintele federaţiei, Gheorghe Vişan, a pus declaraţiile zălăuanilor pe seama neputinţei din joc. „Nu ştiu ce probleme de arbitraj consideră domnul Potroviţă că au fost la aceste meciuri. Ambele partide au fost transmise la televizor, iar, la ce evoluţie a avut Zalăul în primul meci, nu cred că mai este nevoie să spunem a cui a fost vina pentru eşecul înregistrat. Feher a primit cartonaşul galben pentru că a fost indisciplinat. A contestat în mod repetat o decizie a arbitrului principal, uitându-se la acesta în mod ostentativ. Acelaşi lucru l-a făcut şi faţă de mine, iar eu l-am avertizat să-şi vadă de joc, nimic mai mult. În al doilea meci, antrenorului Vlaicu nu i-am interzis să mai vorbească, ci i-am spus să nu mai conteste arbitrajul în momentul desfăşurării fazei. El s-a întors la mine şi mi-a spus să-mi văd de treaba mea. Nu voi permite niciodată acte de indisciplină într-un meci la care eu sunt observator. Nu pot să stau la masă să văd circul pe care-l face Feher în teren. Cu domnul Potroviţă nu am nimic, dar am impresia că dânsul nu cunoaşte bine regulamentul. El comentează deciziile arbitrilor, dar nu ştiu în ce măsură se pricepe, fiindcă nu ştiu să fi avut înainte tangenţe cu voleiul. Cei de la Zalău să-şi rezolve, mai întâi, problemele din curtea lor. Aşa se întâmplă când intervine neputinţa, se dă vina pe arbitri“, a replicat Vişan pentru Blocaut.ro. În cealaltă confruntare din semifinale, Tomis Constanţa conduce cu 2-0 pe Explorări Baia Mare. Finalele turneului 1-4 (învingătoarele din semifinale joacă între ele pentru locurile 1-2, învinsele din semifinale joacă între ele pentru locurile 3-4) vor avea loc pe 7, 8, 14, 15 şi 20 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS