16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii au pus gând rău Stelei

Craiovenii au pus gând rău Stelei

Echipele de volei de la SCM-U Craiova joacă astăzi, din nou, în cuplaj, în Polivalentă. De la ora 17.00, fetele întâlnesc campioana CSV Tomis Constanţa, iar de la ora 19.00 oltenii înfruntă Steaua Bucureşti.

Craiovenii sunt invitaţi astăzi la Sala Polivalentă, de această dată pentru al doilea cuplaj voleibalistic al echipelor de la SCM-U Craiova.
Primul joc, din cadrul etapei a 19-a din Divizia A1, se va disputa cu începere de la ora 17.00, iar voleibalistele din Bănie vor întâlni campioana en-titre CSV Tomis Constanţa. De la ora 19.00, echipa masculină de volei SCM-U Craiova va primi vizita rivalei de o viaţă, Steaua Bucureşti, iar oltenii doresc să câştige cu 3-0 partida pentru a le aduce bucurie suporterilor. Analizând clasamentele, atât la feminin, cât şi la masculin, fetele lui Mircea Dudaş vor avea o misiune grea cu constănţencele, în timp ce jucătorilor antrenaţi de Dan Pascu o victorie categorică în faţa Stelei le este la îndemână.
În conferinţa de presă de ieri, antrenorii Mircea Dudaş (feminin), Dan Pascu (masculin) alături de trei sportivi, Ramona Postea, Sorina Buz şi Dan Borota, au vorbit despre meciurile de astăzi, făcând apel la public să-i susţină aşa cum au făcut-o în urmă cu două etape.

Sorina Buz: Putem spera la un set,
poate două

După eşecul neaşteptat de la Sibiu, când au fost învinse cu 3-2, voleibalistele craiovene au rămas tot pe locul opt, dar au permis formaţiei CSM Lugoj să se apropie la două puncte de ele. De aceea, Ramona Postea şi colegele sale vor avea de tras serios pentru a se califica în play-off. Antrenorul se confruntă cu o problemă de lot, argentinianca Aylin Pereira fiind indisponibilă din cauza unei accidentări. „Meciul cu Constanţa, formaţie care a jucat în Liga Campionilor, este foarte important pentru orice echipă din campionatul României. A apărut o problemă cu Aylin Pereira. Şansele să o putem folosi sunt mici şi trebuie să găsim o soluţie pentru a o înlocui în sextetul de bază. Şi la Sibiu a jucat într-un picior, a forţat şi s-ar putea să ne coste foarte mult. Cred că va veni lume la meci. Am observat că oamenii vin la Polivalentă să vadă sport în condiţii bune. Poate doar la Vâlcea şi la Cluj se poate vorbi de un public numeros, dornic să vadă sport“, a spus Dudaş.
Ramona Postea speră să joace mai mult, iar echipa sa să obţină măcar un punct în confruntarea cu campioana: „O să fie un meci destul de greu, dar, ţinând cont că au plecat câteva jucătoare de la ele şi au echipa un pic mai slabă, sperăm să obţinem măcar un punct. Sper să joc mai mult, dar asta depinde de antrenor“.
Colega sa, Sorina Buz, îşi doreşte ca, indiferent de rezultat, ea şi colegele sale să facă un joc bun: „Sper din suflet să facem un meci bun pentru că asta ne-ar mobiliza şi ne-ar reda încrederea în noi. Poate câştigăm un set, poate chiar două, de ce nu? Nu se ştie niciodată. Publicul a însemnat mult pentru noi în meciul cu Lugojul. În momentele grele, simţind atâta energie pozitivă în jurul tău îţi dă încredere şi faci tot ce depinde de tine să nu dezamăgeşti. Este un sentiment extraordinar că atâtea persoane vin să te susţină. Îi aşteptăm şi acum pe craioveni în număr mare la cele două partide. Ne-ar fi fost mult mai uşor dacă nu ar fi apărut aceste accidentări pe parcurs. Am avut ghinioane şi s-au accidentat două colege. Au făcut o pauză lungă. Acum Aylin Pereira nu poate nici să se antreneze“.
Trei dintre jucătoarele din lotul oltean, Adriana Bobi, Ioana Pristavu şi Adriana Vâlcu, au evoluat în trecut pentru formaţia din Constanţa, care acum se află pe locul doi în Divizia A1, la un punct în spatele echipei Dinamo Bucureşti.

Pascu: Steaua nu are un lider

Dan Pascu, antrenorul voleibaliştilor craioveni care se menţin pe locul doi în Divizia A1, îşi doreşte o victorie cu 3-0 în faţa Stelei, o echipă care se află pe penultimul loc în clasament şi de la care au venit vara trecută în Bănie Jovic şi Milotin. „Steaua nu mai este în prezent în prima jumătate a clasamentului. Asta nu înseamnă că ei vor veni aici cu capetele plecate. Dimpotrivă, nu au ce pierde, vor veni să joace degajat. Respectăm adversarul, ne-am propus să jucăm bine, iar când joci bine, normal că vin şi rezultatele. Sper să luăm trei puncte. Suntem favoriţi, i-am bătut şi în tur. Steaua are câţiva tineri în teren care doresc să se afirme. Joacă ambiţios şi cu dăruire şi acesta este atuul lor. Nu au un lider“, a spus Pascu. Acesta a făcut un calcul şi a spus că SCM-U mai are nevoie de două victorii pentru a încheia pe podium returul, ceea ce le-ar aduce oltenilor un adversar mai accesibil în prima etapă din play-off. Pentru alb-albaştri urmează o perioadă încărcată cu meciuri miercurea şi sâmbăta.

Borota: M-am simţit nedreptăţit la Dej

Oltenii au pierdut etapa trecută meciul disputat la Dej, scor 3-1, dar nu au trecut deloc uşor peste problemele de arbitraj. Jucătorul Dan Borota a declarat ieri că s-a simţit, pentru prima dată în carieră, nedreptăţit: „În zece ani de activitate în prima ligă a fost meciul, în care, să nu spun că am fost furat, m-am simţit nedreptăţit. Au fost mult prea multe mingi care credem că puteau fi de partea noastră. Colegul nostru, Jovic, care e sârb, s-a exteriorizat mai mult la Dej. Nu văd nimic rău în a exploda câteodată. Nu putem sta ca mieii, cu capetele plecate, şi să vină cineva să ne dea şuturi. Este important să ai o atitudine ca el şi să lupţi mereu pentru drepturile tale“.
Dan Pascu a întărit ideea că, dacă meciurile de volei vor mai fi influenţate de arbitraj, echipele vor avea de suferit: „Având în vedere situaţia din ţară cu foarte puţini bani care susţin activitatea sportivă… Gândiţi-vă la o persoană care sponsorizează o echipă şi păţeşte ce am păţit noi la Dej şi la încă două meciuri. În loc să se ducă unde şi-a propus şi pe măsura investiţiei, se trezeşte într-o situaţie în care chiar e certat. Credeţi că mai investeşte anul viitor? Mai bine merge în concediu. La Dej, meciul s-a desfăşurat în condiţii speciale, la care nu mă aşteptam. Atunci când joci în deplasare, un tuşier chiar şi un arbitru mai greşeşte sau mai sunt mingi care sunt la limita regulamentului, dar la Dej au fost prea multe la limita regulamentului date în favoarea lor. Ca să dau un exemplu, în patru seturi au dat o singură dată fileu, în condiţiile în care adversarii au atins de multe ori fileul. Nu trec peste faptul că Dejul este o echipă puternică“.
Pascu a încheiat invitând publicul la sală, intrarea fiind de cinci lei pentru ambele partide.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS