15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPustai, adeptul jocului ofensiv

Pustai, adeptul jocului ofensiv

Pandurii a remizat în primul meci amical din stagiul din Antalya, scor 1-1, cu Volga Nizhny Novgorod, iar, la final, antrenorul oltenilor a dezvăluit că tactica sa se va baza pe atac

Pandurii Târgu Jiu a susţinut duminică seară primul meci amical din stagiul de pregătire pe care îl susţine în Antalya. Lipsită de o parte dintre titulari, Maxim, Nistor, Răduţ şi Vlad fiind plecaţi de duminică dimineaţă la echipa naţională, gruparea olteană a teminat la egalitate, scor 1-1, partida de verificare susţinută la Belek, în compania ruşilor de la Volga Nizhny Novgorod (locul 13 în prima ligă). Cei care au deschis scorul au fost elevii lui Cristi Pustai, prin Claudiu Voiculeţ (‘8), iar oponenţii lor au egalat în minutul 37 dintr-un penalti transformat de Kareaka, dictat după un henţ al lui Pleaşcă în careu, informează site-ul oficial al grupării gorjene.
Antrenorul Cristi Pustai a folosit două echipe distincte în cele două reprize, din acestea lipsind cei patru jucători convocaţi la naţionala României, Maxim, Nistor, Răduţ şi Vlad, dar şi alţi doi jucători de bază care acuză probleme medicale, Ibeh şi Mamele, cei doi fiind plecaţi din cantonamentul echipei pentru a efectua un control medical şi pentru tratament.
Volga Novgorod: Abaev (‘46, M. Kerzhakov) – Polyanin (‘29, Kharitonov), Belozerov, Tarakanov, Grigalava (‘85, Mihăiţă Pleşan) – Aydov (‘46, Runda), R. Adzhindzhal (‘46, Bibilov), Vaganov (‘69, Kudryashov), Kareaka (‘66, Dvornekovich) – Sarkisov, Salugin (‘46, Şaporov).
Pandurii repriza I: Mingote – Pleaşcă, Viera, Rada, Nicoară – Anton, Voiculeţ, Alaverdashvili – Grigoraş, Karim – Lemnaru. Antrenor Cristi Pustai.
Pandurii repriza a II-a: Lazar – Unguruşan, Sofranac, Rusu, Cristea – Predescu, Piţian (junior – 17 ani), Medrano – Băcilă, Buleică – Matulevicius.

Opt debutanţi
la gorjeni

La Pandurii Târgu Jiu şi-au făcut debutul în disputa cu Volga Nizhny Novgorod opt jucători, unii dintre ei fiind în probe sau au evoluat foarte puţin la meciurile din tur. Printre debutanţii de la Pandurii s-au numărat noile achiziţii Nicoară, Anton, Predescu, Buleică şi Alaverdashvili, dar şi o serie de jucători aflaţi încă în probe precum Medrano, Sofranac şi juniorul echipei Pandurii, Andrei Piţian. Antrenorul Cristi Pustai a folosit aproape toţi jucătorii pe care îi avea la dispoziţie, singurii care nu au evoluat nici un minut fiind portarul Horvat şi juniorul Constantin Cocină.
De menţionat că la partida cu Volga Nizhny Novgorod şi-a făcut apariţia şi Mihăiţă Pleşan, care s-a întreţinut înaintea partidei cu fostul său coleg de la Dinamo, Cornel Predescu. Fost jucător la Universitatea Craiova, Poli Timişoara, Dinamo Bucureşti şi Steaua în Liga I, Mihăiţă Pleşan evoluează la Volga Novgorod din 2010.

„Voi juca tot 4-3-3“

Antrenorul echipei Pandurii, Cristi Pustai, este decis să păstreze tactica ofensivă a lui Petre Grigoraș şi în returul acestui sezon de Liga I. „A fost un joc de pregătire, cu două reprize puţin diferite. În prima parte s-a jucat destul de bine, dar mai este de muncă. Am rulat toţi jucătorii din lot. Am păstrat acelaşi sistem, 4-3-3. Trebuie să îmbunătăţim organizarea jocului şi momentul în care pierdem mingea. Vom rămâne aceeaşi echipă ofensivă şi cu o posesie bună. S-ar putea să mai aducem câţiva jucători“, a spus Pustai, conform Digi Sport.
„A fost un meci bun, un adversar puternic. Fotbalul din Rusia a crescut foarte mult. Sunt mulţumit de atitudinea jucătorilor. Ar fi important să aducem un atacant la Pandurii şi cred că ne mai lipseşte şi un fundaș central. Reghecampf şi Mihai Stoica au văzut jocul echipei noastre. O să-i vedem şi noi pe stelişti“, a declarat şi preşedintele oltenilor, Eugen Pârvulescu.
Următorul joc amical pe care îl vor susţine pandurii lui Pustai va avea loc pe 1 februarie, adversari fiindu-le macedonenii de la Horizont Turnovo (locul 2, în prima ligă).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS