16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBatin (nu) a făcut diferenţa

Batin (nu) a făcut diferenţa

Pandurii Târgu Jiu a dominat-o pe Dinamo la toate capitolele, mai puţin la eficienţă. Paul Batin a ratat de două ori singur cu portarul, în timp ce „câinii“ au înscris două goluri din patru ocazii.

Liderul Dinamo a suferit enorm la Târgu Jiu în faţa pandurilor lui Petre Grigoraş. Cifrele meciului confirmă ce s-a văzut clar, cu ochiul liber. Gorjenii au avut 63% posesie şi au expediat 22 de şuturi spre poarta lui Bălgrădean, spre deosebire de cele şapte ale oaspeţilor,  iar la ocazii, raportul a fost 7-4 în favoarea gazdelor. Deşi a pierdut jucători importanţi, Pandurii nu a abdicat de la fotbalul ofensiv. Chiar şi conduşi, şi în inferioritate numerică, oltenii au continuat să domine şi să-şi impună ritmul. Grigoraş a riscat pe cartea atacului, renunţând la un fundaş central, Cardoso, pentru a încheia jocul cu patru jucători ofensivi în teren. Din păcate, ratările au privat-o pe Pandurii de un rezultat pe măsura evoluţiei. „Ei îi au în atac pe Marius Niculae şi pe Dănciulescu, care au goluri în campionat mai multe decât meciurile băieţilor mei în prima ligă. Din patru ocazii, Dinamo a marcat două goluri. Noi, din cel puţin şapte şanse create, am marcat tot atât. Vedeţi diferenţa? Totuşi, rezultatul putea fi şi unul negativ. Şi spun asta în timp ce îmi amintesc de ocazia lui Niculae din prelungiri“, a declarat Grigoraş în Prosport. Paul Batin a fost ratangiul partidei, însă Petre Grigoraş i-a apreciat efortul şi are răbdare cu vârful adus de la CFR Cluj. „I-am spus şi lui Batin că dacă le dădea pe toate nu ajungea la noi niciodată. A avut nişte ratări incredibile. În prima repriză a ratat o ocazie mare, din cinci-șase metri. A făcut şi lucruri bune, a alergat foarte mult. Trebuie să şi marcheze. Îl aşteptăm. A avut un început mai greu şi când a venit la Târgu Jiu, şi pe final a dat goluri importante. Sper să-şi revină, că se joacă cu inimile tuturor“, a comentat Grigoraş prestaţia lui Batin.

Roberto Dumitru
a debutat cu Dinamo

Puştiul de 17 ani promovat de Petre Grigoraş în această iarnă la echipa mare, Roberto Dumitru, a debutat în Liga 1 în partida cu Dinamo. Dumitru l-a înlocuit pe Maxim în minutul 73 şi a evoluat destul de curajos. „Mulţumesc domnului profesor că are încredere în mine. Nu mi-au tremurat genunchii, am intrat cu curaj, m-a motivat şi domnul Grigoraş înainte. Vă daţi seama că acum câţiva ani îi vedeam la televizor pe Dănciulescu, Niculae şi visam să joc şi eu ca ei, acum mi s-a împlinit visul şi sunt bucuros. Băieţii şi domnul profesor m-au felicitat. Atmosfera, publicul, jocul, totul e diferit. Acum au fost peste 7.000 de oameni, iar la Liga a 3-a unde am jucat eu erau maximum 100“, a comentat Dumitru la final. Şi Petre Grigoraş s-a declarat mulţumit de elevul său. „Roberto nu ştiu dacă s-a pierdut. Am fost mulţumit de el în pregătire. S-a comportat bine. Am riscat, am mizat pe cartea atacului“, a spus Grig.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS