16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii au acaparat podiumul

Craiovenii au acaparat podiumul

Spadasinii din Bănie au câştigat opt medalii la Campionatul Naţional (tineret), găzduit de sala de scrimă de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“

Timp de patru zile, sala de scrimă din incinta Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova a găzduit Campionatul Naţional de spadă, categoria de vârstă tineret (sub 23 de ani).
Competiţia a adunat la start 110 participanţi, 61 la masculin şi 49 la feminin, iar Craiova a fost reprezentată de un număr mare de sportivi, legitimaţi la cele trei cluburi  – CSM, CS Universitatea şi LPS „Petrache Trişcu“.
Aceştia şi-au confirmat încă o dată valoarea, reuşind să oprească acasă opt medalii, şase la masculin (două de aur, două de argint, două de bronz) şi două la feminin (una de argint şi una de bronz).
Întrecerea masculină a fost dominată categoric de craioveni, care au acaparat podiumul atât la individual, cât şi pe echipe.

Pârvan, campion
la individual

Astfel, noul campion de la individual este Dorian Pârvan, de la CS Universitatea, care l-a învins în finală pe colegul său de club Liviu Dragomir, scor 15 – 10. Medalia de bronz i-a revenit lui Ionuţ Trandafirescu (LPS „Petrache Trişcu“), care a fost învins în semifinale de Pârvan (15-13), după ce în sferturi trecuse de mult mai experimentatul Zoltan Tardi (CSM Satu Mare) cu 15-12.
În primii opt s-au mai aflat alţi doi craioveni, Tatian Bolboceanu (LPS) – locul 5, Sebastian Castravete (CSM) – locul 6. Lucian Ciovică (LPS), care anul trecut ocupase locul şase la Jocurile Olimpice pentru tineret din Singapore, s-a clasat acum doar pe locul 17 la individual.
La echipe, masculin, titlul naţional a fost adjudecat de CS Universitatea Craiova (Dorian Pârvan, Liviu Dragomir, Daniel Nica, Ştefăniţă Vâlceanu), care a învins în finală prima echipă de la LPS „Petrache Trişcu“ Craiova (Lucian Ciovică, Ionuţ Trandafirescu, Tatian Bolboceanu, Laurenţiu Ricuţă) cu scorul de 42-30. Echipa a doua de la LPS „Petrache Trişcu“ (David Pokker, Mario Persu, Leonard Mateiţă, Ciprian Văduva) a câştigat bronzul, după ce a învins pe CSM Oradea, scor 45-44. CSM Craiova s-a clasat doar pe 10 din 11 echipe participante.
„Suntem foarte mulţumiţi de rezultate. La masculin, echipele care au urcat pe podium sunt din trei categorii de vârstă – tineret, juniori şi cadeţi – ceea ce ne face să sperăm că vom avea continuitate în rezultate şi anii viitori. Numărul mare de sportivi craioveni care vin la sala de antrenament a creat concurenţă. Rezultatele bune arată că aici se lucrează bine“, a concluzionat ieri Dumitru Popescu, în calitate de antrenor la CS Universitatea, dar şi la Centrul Olimpic de Juniori din Craiova.

Fetele au luat argint şi bronz la echipe

Spadasinele craiovene nu au copiat exemplul colegilor de antrenament. La individual, nici o olteancă nu a urcat pe podium. Cea mai bine clasată a fost Alice Tudor (LPS „Petrache Trişcu“) – locul cinci. Concursul a fost câştigat de componenta lotului naţional de senioare, Simona Deac (Steaua Bucureşti).
Totuşi, sportivele-gazdă au obţinut două medalii la echipe. LPS „Petrache Trişcu“ 1 Craiova (Alice Tudor, Diana Donoiu, Iulia Bisericaru, Alexandra Ionică-Cârstea) a ieşit vicecampioana naţională, după ce a fost învinsă în finală de CSM Satu Mare 1, scor 45-35. CS Universitatea Craiova (Bianca Mitricof, Raluca Sbârcea, Oana Drăcea, Cristina Vasile) a câştigat clar disputa pentru locul trei cu UNEFS Bucureşti, scor 45-28. LPS „Petrache Trişcu“ 2 a ocupat locul cinci din nouă echipe înscrise. De pregătirea medaliaţilor craioveni se ocupă antrenorii Mircea Alecu, Dumitru Popescu Ionel Bărbosu, Radu Podeanu, Ştefan Puiu, Daniel Matache şi Mădălina Mincu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII