15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBanii sau retrogradarea

Banii sau retrogradarea

Pandurii Târgu Jiu trebuie să achite datoria către Dinamo Bucureşti până astăzi, cu 48 de ore înainte de startul meciului din „Groapă“, altfel riscă să fie retrogradată în Liga a III-a

Liga Profesionistă de Fotbal nu a luat ieri în considerare actele cu care şeful grupării Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, credea că poate obţine anularea sancţiunii de neprogramare. Condescu obţinuse de la FRF o adresă în care se arată că fotbalistul Ilie Iordache nu a fost declarat liber de contract în 2009, infirmând astfel deciziile luate de LPF.
„Am depus la Ligă hârtia de la FRF, conform căreia niciodată Comitetul Executiv nu l-a declarat liber de contract pe jucătorul Ilie Iordache, aşa cum susţin comisiile. Am mai depus şi poziţia preşedintelui FRF (Mircea Sandu – n.r.), apărută în presă, şi în care se spune că aceia care câştigă în civil, dacă nu s-au dus în sportiv, acele decizii sunt obligatorii pentru comisiile LPF şi FRF. Din păcate, ni s-a spus de către secretarul general al comisiilor că nu vor să analizeze această cerere depusă de noi. Văd că un singur om decide dacă se joacă sau nu. Aşadar, nici măcar nu am fost băgaţi la comisie“, a declarat Condescu pentru Mediafax.
În aceste condiţii, gorjenii au termen până astăzi, cu 48 de ore înainte de startul meciului cu Dinamo, să achite suma de 400.000 de euro către clubul din Ştefan cel Mare. În caz contrar, nu vor fi programaţi a doua oară şi riscă retrogradarea în Liga a III-a. Condescu refuză, însă, să plătească şi susţine că decizia neprogramării pandurilor e ilegală.
„Nu plătesc. Nu e vorba de bani, există bani, pentru că am primit ajutorul de la domnul Becali. Problema este că, dacă dăm acum un leu clubului Dinamo, cei de acolo se vor apăra ca până acum, spunând că noi recunoaştem totul prin această plată. Nu ştiu dacă jucăm cu Dinamo, decizia aparţine altora. Este un campionat în derulare, iar noi nu suntem sub incidenţa nici unei sancţiuni, ci sub incidenţa unui abuz al comisiilor LPF, care în urma adresei de luni a FRF şi-au tăiat şi ultima cracă de sub picioare“, a spus Condescu.

Chiricheş: Important
e să jucăm

Fotbaliştii de la Pandurii s-au săturat de antrenamentele prin zăpadă sau noroaie şi abia aşteaptă să debuteze oficial în 2011. Primul prilej e vineri, cu Dinamo Bucureşti, în cazul în care conducerea le oferă această şansă. Vlad Chiricheş, jucătorul pus de olteni la dispoziţia lui Dinamo Bucureşti ca monedă de schimb în contul datoriei, dar şi a Stelei pentru banii împrumutaţi de la Gigi Becali, speră ca Pandurii să joace şi să obţină şi primele puncte în Groapă. „Abia aşteptăm să dăm de teren mai bun, să jucăm contra unor adversari, să jucăm fotbal. Da, sunt transferat peste tot, dar tot la Pandurii mă antrenez şi joc. Am intrat la mijloc fără să vreau. Probabil că sunt dorit, dar, dacă eram aşa dorit, trebuia să vină cu o ofertă clară la club, nu pe o datorie. Acum sperăm să jucăm. Şanse sunt. Noi o să facem tot ce ţine de noi să fie bine“, a spus Chiricheş. „Important e să jucăm şi să câştigăm noi punctele pe teren. Poate din partea domnului Condescu să fie o răzbunare, dar din partea noastră nu e decât un meci normal, pe puncte, o şansă de a urca în clasament dacă câştigăm“, a completat Chiricheş.

Matei: Joc şi pentru Steaua

Gabriel Matei este refăcut complet după ruptura musculară suferită în stagiul din Antalya şi este gata să dea piept cu Dinamo. Fundaşul dreapta, care va îmbrăca din vară tricoul Stelei, merge la victorie în „Groapă“, pe terenul rivalei de moarte a grupării din Ghencea. „Sunt pregătit să joc din toate punctele de vedere. Eu zic că se joacă meciul. Să dea Dumnezeu să batem! Jucăm ca să câştigăm în Ştefan cel Mare. Joc în primul rând pentru Pandurii şi, de ce nu, şi pentru Steaua. Ne dorim victoria pentru noi, nu neapărat să le facem rău celor de la Dinamo. Şansele sunt egale! Mergem la victorie“, a spus Matei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS