15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChivu este marginalizat de Benitez

Chivu este marginalizat de Benitez

Căpitanul naţionalei tricolore nu face parte din planurile noului tehnician al campioanei en-titre a Italiei, Internazionale Milano, şi ar putea deveni o rezervă de lux.

Plecarea antrenorului portughez Jose Mourihno la Real Madrid pare să-i creeze grave probleme fundaşului român al lui Inter Milano, Cristi Chivu. Conform jurnaliştilor italieni, căpitanul naţionalei tricolore nu face parte din planurile noului tehnician Rafa Benitez şi ar putea deveni o rezervă de lux. Chivu, care are un salariu anual de 4,5 milioane de euro, iar cu prime şi bonusuri ajunge la 5,5 milioane de euro, se pare că va trebui să se împace cu ideea că va intra pe teren doar în momentul în care antrenorul Rafa Benitez va avea jucători accidentaţi sau suspendaţi.
Presa din Italia a prezentat formulele de echipă pe care Benitez intenţionează să le utilizeze în noul sezon, iar Cristi Chivu nu se regăseşte în nici una dintre acestea. Fostul antrenor al lui Liverpool va alinia la Inter Milano două sisteme de joc, 4-3-3 şi 4-2-3-1. Căpitanul naţionalei tricolore nu este titular în nici unul dintre sistemele gândite de tehnicianul iberic, Santon sau Javier Zanetti urmând să joace în stânga apărării, în timp ce, în centrul liniei defensive, cuplul format de Lucio şi Samuel pare bătut în cuie.
Sezonul trecut, chiar dacă a fost accidentat o lungă perioadă de timp, Cristi Chivu a bifat, sub comanda lui Jose Mourinho, 29 de meciuri în toate competiţiile.

Românul nu intră în calculele lui Benitez

Sistemul 4-3-3 a fost folosit la Inter Milano şi de Jose Mourinho, însă Chivu a fost utilizat pe trei posturi: fundaş central, fundaş stânga şi mijlocaş stânga. Căpitanul naţionalei va avea însă o problemă cu Benitez. În cadrul acestui sistem, tehnicianul spaniol îl vede titular pe tânărul Santon, care, în ciuda lipsei de experienţă, ajută mult mai mult ofensiva decât jucătorul român. Formula 4-3-3 va fi alcătuită, în viziunea antrenorului iberic, din următorii jucători: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Samuel, Santon – Sneijder, Thiago Motta, Cambiasso – Pandev (Balotelli), Milito, Eto’o.
Celălalt sistem pe care Benitez îl pregăteşte este 4-2-3-1, în care postul de fundaş stânga îi va reveni veteranului Javier Zanetti, în timp ce Lucio şi Samuel vor rămâne în centrul defensivei, iar Cambiasso şi Thiago Motta vor juca la închidere. Această formulă îi cuprinde pe următorii jucători: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti – Cambiasso, Thiago Motta – Pandev, Sneijder, Eto’o – Milito.
Benitez a creionat modalitatea în care campioana Italiei se va prezenta şi se va exprima pe teren: „Inter va fi o echipă mai scurtă, care să aibă o mai bună posesie a balonului. Asta mi-au cerut şi jucătorii. Mi-ar plăcea să-l pun mai sus pe Cambiasso pentru că este foarte bun la combinaţii şi, practic, e antrenorul din teren. Îmi aminteşte mult de mine“.

Încă o veste proastă pentru Chivu

După ce a aflat că nu mai face parte din planurile lui Rafa Benitez, Cristi Chivu a mai primit o veste proastă, tehnicianul spaniol intenţionând să îi aducă un concurent de clasă. Conform prestigiosului cotidian Gazetta dello Sport, Internazionale Milano a intrat în cursă cu Real Madrid pentru transferul fundaşului stânga Patrice Evra de la Manchester United.
Evra, care are 29 de ani, vrea să încerce o nouă provocare, după patru sezoane petrecute la gruparea de pe „Old Trafford“. Pentru a-l transfera pe Evra, campioana Italiei va trebui să se lupte cu Real Madrid. Noul tehnician al „galacticilor“, Jose Mourinho, a renunţat să-l achiziţioneze pe Ashley Cole şi şi-a îndreptat atenţia către căpitanul naţionalei Franţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII