15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovei i se arată roşu!

Craiovei i se arată roşu!

Dinamo – Universitatea 2-1. Cred că opinia mea nici nu mai contează la ora asta, deoarece duminică şi ieri subiectul etapei a fost meciul din Groapă, partidă disecată şi comentată de toată lumea, la toate televiziunile, la toate colţurile de stradă. Evoluţia scorului este cunoscută: 1-0, 2-0, 2-1. Toate aceste goluri s-au marcat în prima repriză, una de foc. La 1-0 pentru gazde, Augustus Constantin a comis-o. N-a acordat un penalti clar ca lumina zilei la un fault al lui Moţi asupra lui Florin Costea, în condiţiile în care el, arbitrul, se afla la câţiva metri de fază! Ca arbitru, nu are nici o scuză. Poate doar ca om, ca fiu al lui Costică-Vâlcea. Nu este însă el vinovat, ci cel care l-a delegat la un asemenea meci. Cu tata aproape de închisoare, nu trebuia pus tocmai la un meci al lui Dinamo, echipă care trebuia cu orice preţ să câştige. Prietenii ştiu ce spun… L-au pus pe Augustus ca să-l cureţe. Pe bună dreptate finanţatorul Craiovei nu a fost de acord cu această delegare. Probabil că altul ar fi fost rezultatul final în condiţiile în care era eliminat Moţi şi acordat 11 metri. A urmat un meci nebun, cu tensiune maximă, cu nervi, înjurături ş.a.m.d. A venit însă imediat al doilea gol pentru Dinamo şi părea că meciul este cam jucat. Craiova însă n-a căzut, ci a legat bine jocul, a pus probleme gazdelor şi a redus repede din scor, 1-2. În această parte de joc, Florin Costea a fost spaima apărării dinamoviste. A doua repriză, deşi a intrat şi Trică, Universitatea a căzut, mai ales fizic. Pe teren a fost o singură echipă, Dinamo, şi un singur jucător de la Craiova – Lung. Am fi putut egala, prin Gîngioveanu, dar ar fi putut să fie şi 4-1 pentru Dinamo. În concluzie: Ştiinţa nu prea este iubită acolo sus, iar vorbele de ocară aruncate de finanţator asupra tuturor se întorc, probabil, asupra Craiovei. Duminică deja a fost un prim semnal, un prim „cartonaş roşu“.
Pandurii – Astra 0-2. Schimbarea lui Cîrţu a fost o greşeală. Cu Ciobotariu, gorjenii nu mai joacă nimic. Condescu trebuie să ia măsuri urgente până nu-i prea târziu.
Oţelul – Internaţional Curtea de Argeş 1-0. N-am văzut meciul, nu s-a mai transmis.
FC Braşov – Unirea Alba Iulia 2-1. Meci tipic de campionat românesc, echilibrat, cu victoria Braşovului în ultimele cinci minute ale partidei.
Gloria Bistriţa – FC Timişoara 0-0. Un joc în care oaspeţii ar fi meritat victoria, dar aşa-i în fotbal, ratările nu se pun.
Poli Iaşi – Rapid 2-1. Copos a crezut că giuleştenii pot să ţină aproape de titlu, dar n-au ţinut cont de faptul că Grigoraş este un antrenor serios şi care a beneficiat şi de unele transferuri bune în această iarnă. Victorie meritată a gazdelor.
Steaua – Ceahlăul 1-3. Steaua a fost parodie, de la finanţator până la portar. Oamenii lui „Pinalti“ au profitat de erorile gazdelor şi au plecat cu trei puncte neaşteptate.
Gaz Metan Mediaş – FC Vaslui 0-0. Echipa lui Porumboiu, una puternică, n-a reuşit decât un punct deoarece gazdele au jucat bine, uneori peste Vaslui. Craiova trebuie să fie foarte atentă cu Mediaşul, o echipă care joacă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU