26.2 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu cere atitudine de învingători

Cîrţu cere atitudine de învingători

Pandurii – Internaţional Curtea de Argeş
Stadion „Municipal“, duminică, ora 20.30 (Digi Sport).
Formaţii probabile:
Pandurii:
Stanca – Rusu, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Lazic, Murgan, Stângă, Grecu – Arrieta, Stromajer. Antrenor: Sorin Cîrţu.
Internaţional: Popa – Băcilă, Viera, Chiricheş, Neagu – E. Kone, Răduţ, Voiculeţ, Gado – Stoianof, Cl. Ionescu II. Antrenor: Ştefan Stoica.
Vor arbitra: M. Drăgănescu – C. Savu, L. Ciubotariu.

Cu câteva schimbări în primul unsprezece, Pandurii speră să treacă de nou-promovata Internaţional Curtea de Argeş pentru a se menţine în topul Ligii I.

Pandurii Târgu Jiu a mizat pe acelaşi „unsprezece“ în primele trei etape, antrenorul Sorin Cîrţu neavând motive să schimbe titularii, însă înfrângerea de la Craiova se va resimţi şi pe foaia de joc a partidei cu Internaţional. Cîrţu a anunţat că va opera modificări, printre posibilii sacrificaţi fiind Popete, Hidişan, Păcurar şi Raskovic. Cu certitudine, Arrieta va debuta ca titular în atacul pandurilor alături de Stromajer, Cîrţu pregătindu-l moral pe Raskovic pentru postura de rezervă în cursul acestei săptămâni, cei doi purtând discuţii atât pe teren, cât şi în afara lui. Şi la mijloc se întrevăd schimbări, Hidişan şi Păcurar fiind pasibili de a fi sacrificaţi pentru atitudinea de la Craiova. „Mijlocaşii trebuie să fie muncitorii din teren. Nu mă interesează că atacanţii pierd mingea, mijlocaşii trebuie să încerce să o recupereze şi să alerge. Păi, la Craiova am avut mijlocaşi care mergeau pe teren, iar acesta e cel mai mare afront“, a spus Cîrţu. Suspendat, „Sorinaccio“ va conduce echipa, pentru a doua oară în acest campionat, din tribune, dar chiar şi aşa gorjenii nu concep să nu-şi treacă în clasament toate punctele. „Cu Internaţional e un meci pe care trebuie să-l câştigăm. Nu va fi uşor, faptul că jucăm cu o nou-promovată nu înseamnă că dacă doar intrăm pe teren luăm cele trei puncte. Trebuie să muncim! Dacă vom avea atitudinea din meciul cu Vaslui, atunci vom câştiga, dar, dacă jucăm ca la Craiova, atunci nu ne aşteptăm la un rezultat pozitiv“, a spus Cîrţu.

Stoica apreciază linia mediană a oltenilor

Şi secundul pandurilor, Florin Bejinariu, îşi pune în gardă jucătorii, apreciind că nu mai există adversari facili. „Internaţional este o echipă foarte dificilă. Va fi un meci greu, pentru că în acest moment nu se mai văd diferenţe mari între formaţiile nou-promovate şi cele cu state vechi în Liga 1. Nimeni nu mai este favorit. Acum, fiecare echipă nou-promovată a câştigat puncte în primele trei etape. Vin pentru noi patru etape de foc, după întreruperea campionatului, şi aceste puncte sunt vitale“, a spus Bejinariu.
Internaţional Curtea de Argeş nu joacă rolul victimei sigure la Târgu Jiu, antrenorul Ştefan Stoica având un obiectiv clar, să nu piardă. „Duminică vom avea un meci foarte greu cu Pandurii. Echipa din Târgu Jiu are una dintre cele mai puternice linii mediane din ţară. Este o echipă echilibrată, care reuşeşte să se menţină în Liga I. Urmează două jocuri, din care trebuie să luăm două puncte. Experienţa cu Gaz Metan este un duş rece şi sper să ne fi prins bine. Pandurii o să aibă probleme mari cu noi, pentru că sunt sigur că jucătorii mei vor lupta pentru orice minge“, a declarat Stoica.
Pandurii Târgu Jiu nu poate conta pe Tremonti (accidentat), iar Tilincă şi Ghindeanu nu sunt la punct cu pregătirea, revenind după accidentări. Vali Negru are puţine şanse să debuteze în această etapă, fiind greu de crezut că va fi legitimat până la ora jocului. Clubul Pandurii Târgu Jiu va pune în vânzare duminică, de la ora 9.00, bilete pentru jocul cu Internaţional Curtea de Argeş, fiind disponibile tichete doar la peluze (5 lei) şi la tribuna 0 (15 lei). Locurile la tribunele I şi II sunt adjudecate integral de abonaţi, majoritatea din sistemul de minerit şi energie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS