18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCarmen Tocală, realeasă preşedintă la FR de Baschet

Carmen Tocală, realeasă preşedintă la FR de Baschet

Tocală a primit un nou mandat de patru ani, în care speră ca echipele naţionale de baschet să obţină medalii, să înfiinţeze o sală de baschet de 6.000 de locuri şi cât mai multe terenuri în toată ţara.

 

Carmen Tocală, singura candidată la postul de preşedinte al Federaţiei Române de Baschet, a fost votată luni, în unanimitate, de cei 127 de reprezentanţi ai structurilor sportive prezenţi la Adunarea Generală de Alegeri.

„Sunt onorată pentru încrederea acordată şi mă mândresc cu faptul că Federaţia de Baschet este cea mai bogată, prin oamenii pe care îi avem alături de noi. Cred că ei aşteaptă de la mine şi performanţe, pentru că până acum am reuşit să aduc foarte mulţi practicanţi ai acestui sport. Deţinem chiar un record în această privinţă. Mă voi ocupa şi de echipele naţionale, iar ca obiective vom avea medalii şi participări la campionatele europene, mondiale şi la Olimpiadă. Printre proiectele mele pentru următorul mandat se numără o sală de 6.000 de locuri, o sală pentru copii, de 600 de locuri, şi 10.000 de terenuri în toată ţara, dintre care 600 sunt deja terminate", a declarat Tocală.

În cadrul aceleiaşi Adunări Generale, Florin Apostu a fost ales în unanimitate pentru postul de preşedinte al Comisiei de Apel a Federaţiei Române de Baschet.

Aurora Dragoş şi Anton Netolitzchi au fost aleşi vicepreşedinţi. Aurora Dragoş a primit 101 voturi, în vreme ce Anton Netolitzchi a fost votat de 73 de participanţi la Adunarea Generală. Cel de-al treilea candidat a fost Mircea Vulc. Tot la Adunarea Generală de Alegeri a FR Baschet au fost votaţi şi membrii Biroului Federal. În cadrul BF – Juniori au intrat Florin Nini (111 voturi), Cristian Achim (91), Mircea Albu (85) şi Florin Covaciu (58), din cei şapte candidaţi.

La BF – seniori , din cei zece candidaţi, cele patru locuri au fost ocupate de Petre Brănişteanu (91 de voturi), Gabriel Boriga (73), Mircea Cristescu (69) şi Şerban Şere (65).

De asemenea, cei doi candidaţi pentru unul dintre cele două posturi în cadrul BF – Alte Structuri, Marius Marinescu şi Tiberiu Rist, au primit 117, respectiv 107 voturi.

 

Divizia A feminină, cu 16 echipe

 

De asemenea, Adunarea Generală a FR de Baschet a stabilit prin vot următoarele: pentru campionatul 2009-2010, la seniori, prima şi a doua etapă a play- off-ului se vor juca după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri", iar finala – după sistemul „cel mai bun din şapte meciuri". Totodată, Adunarea Generală a respins noile bareme solicitate de Colegiul Central al Arbitrilor, astfel: 500 de lei – Divizia A (16 voturi pentru, 5 abţineri, 109 împotrivă), 300 de lei – Divizia B (respins în unanimitate), 100 de lei – Divizia Juniori (respins în unanimitate). Au rămas în vigoare, până la noi rectificări, baremele de arbitraj actuale, care pot fi consultate pe site-ul www.frbaschet.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU