18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAmericanii au petrecut Paştele în Bănie

Americanii au petrecut Paştele în Bănie

Chiar dacă au luat deja vacanţa, cei trei baschetbalişti americani din lotul SCM-U Craiova – Germaine Green, Sidney Holmes şi Tyronne Mitchell -, au mai poposit câteva zile în Bănie. Deşi au sărbătorit Paştele cu o săptămână mai devreme decât românii, fiind de altă religie, jucătorii americani s-au plimbat înainte de Paştele ortodox prin centrul oraşului, au vizitat standurile cu ouă roşii de la târgul tradiţional şi s-au fotografiat alături de iepuraşul „Bugs Bunny", aşa cum l-au numit, amplasat de autorităţile locale în Piaţa „Mihai Viteazul".

Americanii de la SCM-U vor pleca zilele următoare acasă şi vor duce famiilor lor DVD-uri cu înregistrarea meciului din Bănie cu campioana Asesoft Ploieşti, în faţa căreia au obţinut o victorie surprinzătoare, 76-75. „Cu siguranţă, pentru toţi jucătorii din lotul nostru, cel mai frumos meci din acest sezon este cel cu Asesoft, de la Craiova, când am câştigat. Atmosfera din tribune a fost una de zile mari", a spus Sidney Holmes, jucător care ocupă locul trei în clasamentul „double-double" al Diviziei A (zece reuşite), fiind devansat doar de Ionuţ Drăguşin (CSU Braşov) – 14 şi Kiril Pavlovski (Dinamo Bucureşti) – 11.

Tyronne Mitchell a spus că s-a simţit bine la Craiova, îi place oraşul şi a promis că SCM-U reprezintă prima opţiune pentru sezonul viitor. „Ne întoarcem la Craiova în septembrie.
Ne-am simţit bine aici, oamenii de la club au fost foarte amabili cu noi. De Thanksgiving Day (Ziua Recunoştinţei, sărbătoare tradiţională a americanilor – n.r.) cineva din club ne-a organizat o masă tradiţională, ca să nu simţim depărtarea de casă".

Germaine Green, care a avut un final de sezon foarte bun, spune că echipa sa ar putea spera la mai mult decât locul 12, ocupat la finalul acestui campionat: „Cu câteva transferuri putem spera la play-off pentru la anul. Energia Rovinari, echipa pentru care a evoluat fratele meu, Edjuan, era tot nou-promovată, ca şi noi, dar a reuşit un sezon excelent, calificându-se în play-off".

Sidney Holmes a jucat în 26 de partide în acest sezon al Diviziei A, cu o medie de 24 de minute şi 9,6 puncte marcate pe meci. Tyronne Mitchell a jucat tot 26 de partide în acest sezon al Diviziei A, cu o medie de 32,9 minute şi 12 puncte marcate pe meci. În fine, Germaine Green, venit în iarnă la Craiova, a jucat 12 meciuri în acest campionat, în medie 33,2 minute, şi a înscris o medie de 17,1 puncte pe meci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS