16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTadici, mulţumit după amicalele cu Norvegia

Tadici, mulţumit după amicalele cu Norvegia

Antrenorul naţionalei de handbal feminin a României, Gheorghe Tadici, a spus că jucătoarele sale s-au autodepăşit în multe momente ale celor trei partide de verificare în compania Norvegiei, vicecampioană mondială şi campioană europeană.

România şi Norvegia, colege de grupă la Jocurile Olimpice de la Beijing, au disputat, la sfârşitul săptămânii trecute, trei partide de verificare. Prima, desfăşurată la Cluj-Napoca, s-a încheiat nedecis (24-24). A doua s-a desfăşurat la Bistriţa şi a revenit nordicelor (28-25), iar în ultima, România s-a impus cu 28-22, sâmbătă, la Cluj. După încheierea celor trei partide, selecţionerul României, Gheorghe Tadici, a declarat că elevele sale au avut o prestaţie bună. „Sunt mulţumit de felul în care s-au prezentat în stadiul actual de pregătire. Norvegia are zece zile de antrenamente în plus, în timp ce noi am început pe 30 iunie. Mai avem de lucrat la forţă şi pregătire fizică, dar să nu uităm că am avut un adversar puternic, cu care ne vom întâlni şi în grupa de la Beijing. Am dat şansă tuturor fetelor, pentru că dorim să ne edificăm înaintea formării lotului de 15 jucătoare pentru Jocurile Olimpice. Ne-a interesat şi rezultatul, dar nu am sacrificat pregătirea pentru rezultat, în cele trei meciuri cu Norvegia“, a declarat Tadici.

Azi se anunţă lotul de 15

Antrenorul naţionalei consideră că posturile de portar sunt cel mai bine acoperite, urmând ca astăzi să anunţe lotul oficial pentru Jocurile Olimpice, care va include 15 jucătoare. A 15-a jucătoare va fi un portar şi nu va avea dreptul să locuiască în satul olimpic şi să se pregătească alături de echipă decât dacă antrenorii vor decide o înlocuire în lot, după faza grupelor.
„Echipa e în creştere de formă. Va fi o competiţie puternică, în care, personal, cred că faza semifinalelor poate deveni chiar mai importantă decât a finalelor, pentru că o înfrângere ar priva echipa de o medalie. Norvegia a demonstrat profesionism venind la Cluj, având în vedere că toate cele trei meciuri amicale au fost stabilite înainte de tragerea la sorţi a grupelor de la Beijing“, a declarat şi preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu.
Antrenoarea naţionalei Norvegiei, Marit Breivik, a fost de părere că echipa sa şi cea a României pot avea un parcurs asemănător la JO. „Mulţumim pentru primirea făcută şi pentru stagiul şi meciurile susţinute. Au fost utile. Vom lupta în aceeaşi grupă la Jocurile Olimpice, având obiectiv de medalie, dar va fi foarte dificil. E posibil să urcăm pe podium, dar şi să ocupăm locul 8. Personal, cred că din grupa noastră vor merge în sferturi România, Norvegia, Franţa şi Angola, iar la medalia de aur este din nou favorită naţionala Rusiei“, a comentat Breivik.

Urmează Ungaria

Selecţionata Norvegiei a plecat ieri de la Cluj, în timp ce echipa României continuă stagiul de pregătire local, urmând să susţină un meci amical cu Ungaria, pe 16 iulie (ora 19.00). Altă partidă, tot cu Ungaria, se va juca pe 18 iulie, la Debrecen. Ultima parte a pregătirii pentru echipa Romaniei se va desfăşura în Franţa, unde, între 23 şi 28 iulie, naţionala va juca trei partide, cu naţionala ţării gazdă, campioana mondială Rusia, şi Brazilia. Plecarea spre Beijing va avea loc pe 1 august, debutul la Jocurile Olimpice fiind programat pentru 9 august. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS