21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024

Dinamo, venim!

După încălzirea de la Timişoara, alb-albaştrii anunţă că vor încheia en fanfare săptămâna, cu victorii în faţa marilor rivale Dinamo şi Steaua.

Succesul categoric obţinut vineri seară, 3-1 la Timişoara, a refăcut moralul trupei lui Nicolo Napoli, afectat după cele doar două puncte acumulate în ultimele trei etape. Alb-albaştrii au căpătat din nou încredere şi privesc cu optimism spre cele două confruntări de foc din această săptămână, cu marile rivale, Dinamo (miercuri) şi Steaua (sâmbătă).
Poli, echipă cu pretenţii europene, a părut vineri o formaţie de pluton în faţa Universităţii Craiova, care s-a dovedit net superioară, spre surprinderea antrenorului ceh Dusan Uhrin Jr. Tehnicianul timişorenilor a afirmat, după meci, că pregătise foarte bine jocul din punct de vedere tactic şi a dat de înţeles că elevii săi nu i-au respectat indicaţiile. „Ştiam precis cum va juca Universitatea, dar noi am evoluat complet aiurea. Unii jucători au primit în această dispută ultima şansă să confirme. Parcă nu am fi vrut să jucăm“, a spus nedumerit Uhrin Jr. Nicolo Napoli l-a luminat însă pe ceh: „Poli a jucat 4-4-2, mă aşteptam la asta, şi de aceea le-am închis culoarele, nu i-am lăsat să ajungă la poartă, iar pe contraatac am fost mult mai buni. Sunt bucuros de acest meci. A fost un rezultat corect, cu toate că am mai fi putut înscrie. Primele 20 de minute au fost echilibrate, apoi noi am dominat tot jocul. Veneam după două înfrângeri şi un egal şi trebuia să câştigăm. Poli Timişoara este totuşi o echipă bună şi merită să joace în Cupa UEFA“, a adăugat principalul italian.
„Dacă vom juca la fel ca la Timişoara, sigur vom câştiga şi cu Dinamo. Băieţii noştri au valoare şi sunt convins că se vor mobiliza exemplar pentru un succes. Cred că vom bate şi în «Ştefan cel Mare», mai ales că bucureştenii nu traversează o perioadă grozavă“, a concluzionat managerul sportiv al Ştiinţei, Ovidiu Stîngă.

Craiova, în centrul atenţiei

Victoria şi evoluţia bună de la Timişoara au readus Universitatea Craiova în centrul atenţiei în Liga I. Oltenii pot decide campioana, dacă sâmbătă vor reuşi ceea ce nu a putut Oţelul în această etapă, să învingă Steaua. Dacă până acum Ştiinţa nu era băgată în seamă de pretendentele la titlu, după succesul de vineri al elevilor lui Napoli, atât CFR Cluj, cât şi Steaua şi-au adus brusc aminte de Craiova. Preşedintele grupării ardelene, Iuliu Mureşan, a precizat că speranţele sale la titlu se leagă de o înfrângere a Stelei în Bănie, neuitând să-i laude pe alb-albaştri, care formează „o echipă foarte bună, tânără şi care aleargă foarte mult“. La rândul său, Gigi Becali, patronul formaţiei bucureştene, a lăsat la o parte optimismul debordant pe care l-a etalat până acum, admiţând că: „Singurul meci de care mă tem este cel cu Craiova“. 
„Pentru noi, derbiul campionatului este cu Dinamo. După tot ce a îndurat, Craiova vrea să bată cu orice preţ Dinamo şi Steaua. Nu ne vom da la o parte din faţa nici unei echipe din campionat. Pentru noi, nu există preţ să ne pierdem onoarea, suntem printre puţinele grupări din ţară care se pot lăuda cu aşa ceva. Jucăm pentru onoarea noastră cu Steaua“, a declarat finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII