20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportKimi Raikkonen vrea victoria în Bahrein

Kimi Raikkonen vrea victoria în Bahrein

Pilotul finlandez de la Ferrari şi-a propus să defileze în cele 57 de tururi şi să treacă primul linia de sosire în MP din Orientul Mijlociu.

Etapa a treia a Campionatului Mondial de Formula 1 se anunţă extrem de disputată, circuitul de 20 km din sudul capitalei Bahreinului, Manama, fiind o provocare pentru toţi piloţii din Marele Circ. Campionul mondial en-titre, Kimi Raikkonen, care a terminat în ultimii trei ani pe ultima treaptă a podiumului în Bahrein, a anunţat că acum nu-l va mulţumi decât victoria. „Am terminat de trei ori consecutiv pe ultima treaptă a podiumului în MP al Bahreinului. De fiecare dată ceva n-a mers bine. Sakhir este unul dintre acele circuite pe care îmi doresc foarte mult să câştig. Evident, avem ritmul necesar pentru un loc de top în Bahrein. Mă simt bine pe circuit, iar Ferrari a fost puternică aici. Nu e uşor să găseşti reglajele potrivite pe acest circuit complicat, dar am avut un test încurajator aici la începutul lunii februarie. Îmi place mult circuitul, căci diferă de celelalte. Când vii aici, ai impresia că te joci într-o grămadă de nisip. Oriunde ai privi, vezi numai nisip. Şi, de asemenea, îl simţi şi în păr“, a spus finlandezul, al cărui moral bun se datorează succesului înregistrat în etapa trecută, când a câştigat MP al Malaieziei.
Kimi Raikkonen a vorbit şi despre cursele precedente din Bahrein, amintindu-şi că la ultima „alergare“ n-a fost atât de mulţumit de balansul maşinii, dar acum nu-şi mai face probleme în acest sens: „Am avut câteva curse bune, dar nici o victorie până acum. În testele din februarie totul a mers bine şi aştept cu nerăbdare cursa din Bahrein. Evident, putem avea un ritm mai bun decât anul trecut. Atunci n-am fost foarte mulţumit de balans. Acum ar trebui să fie mai bine. Mă simt foarte bine după victoria din Malaiezia. Cu maşina pe care o avem putem să ne aşteptăm la victorie pe fiecare circuit“.

Finlandezul cunoaşte valoarea adversarilor

Pilotul finlandez a afirmat că nu se gândeşte încă la lupta pentru titlu şi consideră că este prematur să o facă, însă consideră că el şi scuderia vor avea o replică puternică nu numai din partea rivalilor de la McLaren, dar şi a celor de la BMW Sauber. „Să lăsăm campionatul. E mult prea devreme să tragem concluzii despre cine-i favorit. Trebuie să mai aşteptăm câteva curse pentru o imagine clară în privinţa celor mai competitivi rivali în lupta pentru titlu. Va fi la fel de strâns ca şi anul trecut. Asta e sigur! Acum lupta se dă între trei echipe: Ferrari, McLaren şi BMW. Trebuie să luptăm pentru fiecare punct pus în joc“, a spus Kimi Raikkonen.
Iată câteva caracteristici ale MP din Bahrein: circuitul a fost construit în 2003, cu 150 de milioane de dolari; are 57 de tururi şi cinci layout-uri posibile; maşinile înregistrează o viteză medie de 210 km/h într-un tur, viteza maximă atinsă fiind de aproximativ 310 km/h – pe linia dreaptă principală; primul şi ultimul viraj reprezintă „cheia“ – maşinile frânează de la viteza maximă până în prima treaptă, dar se pot efectua depăşiri; temperaturile din aer sunt de 40 de grade Celsius.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS