21.7 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024

Miza pe tineri

Forţată de decizia TAS de a nu mai efectua transferuri timp de un an, Universitatea Craiova va da în returul 2008 mai mult credit jucătorilor consideraţi de perspectivă.

Pentru această pauză competiţională, oficialii Universităţii Craiova anunţaseră că vor întări lotul cu doi-trei jucători de valoare, care vor pune umărul la ridicarea în clasament a echipei. Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne de a interzice grupării din Bănie efectuarea de transferuri timp de un an le-a dat însă peste cap socotelile conducătorilor olteni, care se văd nevoiţi să apeleze la variante auxiliare. Ştiinţa se va orienta astfel spre propria ogradă, în returul 2008 urmând să mizeze mai mult pe jucătorii tineri consideraţi de perspectivă.
„Nu prea a căzut bine această decizie a TAS, dar nu putem spune că este dureroasă. Tragem ponoasele altora. Noi doream să aducem doi-trei jucători cu experienţă, însă, dacă aşa s-a decis, vom merge înainte cu ce avem în lot. Oricum, doream să dăm mai mult credit jucătorilor de perspectivă. Acum, cu siguranţă le vom oferi ocazia să demonstreze că merită să joace. Avem tineri de valoare care pot să suplinească această decizie. Poate fi mai bine aşa, decât dacă am fi transferat pe cineva şi nu ar fi confirmat“, a afirmat ieri secundul Ştiinţei, Ionel Gane, pentru ediţia on line a Fanatik.
Acesta consideră că la Universitatea sunt destui jucători de viitor, care acum au o şansă mare de a face pasul spre prima echipă. „Sunt tineri care pot face pasul spre prima echipă. Bărboianu, care a şi jucat şi a arătat că are potenţial, Buşu, Valerică Găman, Costea II. O să le vină tuturor rândul. Oricum, ei s-au pregătit cu noi şi merită să joace. Sunt şi alţii, dar încă îi urmărim. Avem ocazia acum, când va începe pregătirea, mai ales că se merge împreună cu echipa a doua în Antalya“, a adăugat Gane.

Ştiinţa, campioană la schimbat antrenori

În statisticile întocmite după prima parte a campionatului, Universitatea se află în top doar la capitolul antrenori schimbaţi şi înfrângeri. În prima ligă au fost înlocuiţi 17 tehnicieni, dintre care patru la gruparea din Bănie. Ştiinţa a început sezonul cu Florin Cioroianu, demis după cinci etape, a continuat cu Stîngă, antrenor care a plecat după două etape, a urmat Mogoşanu, pentru trei etape, din runda a 11-a oltenii intrând pe mâna lui Nicolo Napoli. Universitatea a punctat şi la capitolul eşecuri, fiind, alături de Ceahlăul, echipa cu cele mai multe înfrângeri, 11. Consolarea apare însă când vine vorba de media de vârstă, Ştiinţa fiind cea mai tânără echipă din Liga I, cu o medie de 24,4 ani.
Alb-albaştrii nu se pot lăuda nici cu suporterii, capitol la care altă dată erau campioni. Universitatea are o medie de 7.000 de spectatori pe meci, pe primul loc în acest top situându-se Poli Timişoara, cu o medie de 11.000 de fani la fiecare joc. Gruparea pregătită de Dusan Uhrin jr. are şi cel mai bun atac din Liga I în acest moment, cu 37 de goluri marcate, cea mai bună apărare fiind cea a Stelei, cu doar zece goluri primite.
Golgheterul primelor 19 etape din acest sezon este atacantul lui Poli Timişoara, Gigel Bucur, cu 13 reuşite, urmat de sârbul Marko Ljubinkovic (FC Vaslui), cu 12 goluri. De la Universitatea Craiova, în topul marcatorilor se află Florin Costea, cu cinci goluri, urmat de Ciprian Tănasă, cu patru reuşite, dintre care trei în meciul din prima etapă cu Farul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII