20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu atacă Submarinul galben

Mutu atacă Submarinul galben

Atacantul român susţine că formaţia „viola“ şi-a propus să ajungă în fazele superioare ale celei de-a doua competiţii fotbalistice europene intercluburi.

În cea de-a doua competiţie fotbalistică europeană intercluburi se vor disputa astăzi meciurile din cadrul primei etape a fazei grupelor. Cea mai interesantă partidă din această rundă este cea care se va juca pe arena „El Madrigal“, în Grupa C, între Villarreal şi formaţia la care evoluează atacantul român Adrian Mutu, AC Fiorentina.
Mijlocaşul francez al „Submarinului galben“, Robert Pires, a spus că Fiorentina este o echipă periculoasă, subliniind că atacantul Adrian Mutu şi portarul Sebastien Frey sunt cei mai valoroşi jucători ai formaţiei „viola“.
„Pentru noi, meciul cu Fiorentina va fi foarte dificil. Au un joc asemănător cu al nostru şi au jucători de mare calitate. Primii care îmi vin în minte sunt conaţionalul meu Frey, care a arătat în Italia că este un portar foarte mare, şi Adrian Mutu, pe care l-am cunoscut în Premier League“, a spus Pires.
La rândul său, Adrian Mutu a dezvăluit că Fiorentina şi-a propus să ajungă în fazele superioare ale celei de-a doua competiţii fotbalistice europene intercluburi.
„Cupa UEFA este importantă pentru noi şi sper să ajungem cât mai departe. Este un sezon dificil, deoarece va trebui să jucăm multe meciuri. Sper să facem faţă şi, pe lângă campionat, să reuşim o figură frumoasă în Cupa UEFA“, a precizat „Briliantul“.

Bayern are meci greu cu Steaua Roşie

Foarte aprigă se anunţă disputa din Grupa F de pe arena „Crvena Zvezda“, dintre Steaua Roşie Belgrad şi Bayern Munchen, care va începe la ora 22.15. În acest meci nu vor putea evolua în echipa germană mijlocaşul francez Franck Ribery şi atacantul italian Luca Toni.
Ribery nu va putea evolua împotriva sârbilor după o accidentare la coapsă suferită în meciul cu VfL Bochum, disputat sâmbătă, în etapa a 10-a a campionatului Germaniei, şi din cauza căreia nu s-a putut antrena deloc în această săptămână. În urma unui examen medical la care francezul a fost supus miercuri dimineaţă, antrenorul Ottmar Hitzfeld a decis că nu-l va putea folosi în întâlnirea de la Belgrad.
Luca Toni a devenit indisponibil pentru meciul cu Steaua Roşie Belgrad din cauza unei gripe. Italianul ocupă, alături de coechipierul său Miroslav Klose, primul loc în clasamentul golgheterilor din Bundesliga, cu opt reuşite în primele zece etape.
Hitzfeld se confruntă cu probleme şi în defensivă, unde nu va putea conta pe Martin Demichelis, de asemenea gripat, şi pe Daniel van Buyten, care are un hematom la o coapsă. În centrul apărării ar urma să evolueze, astăzi, Lucio şi Christian Lell. În defensiva bavarezilor revine, însă, fundaşul francez Valerien Ismael, care a absentat şase luni, din cauza unei duble fracturi de tibie şi peroneu.
Bayern Munchen este lider în campionatul Germaniei şi este una dintre marile favorite ale Cupei UEFA, competiţie pe care a câştigat-o în 1996.

Cupa UEFA, faza grupelor, etapa 1

Partidele care se vor disputa astăzi în prima etapă a grupelor Cupei UEFA: Grupa A: Zenit St. Petersburg – AZ Alkmaar, Everton – Larisa; Grupa B: Panathinaikos – Aberdeen, Lokomotiv Moscova – Atletico; Grupa C: Elfsborg – AEK, Villarreal – Fiorentina; Grupa D: Brann – Hamburg, Basel – Rennes; Grupa E: Sparta – Zurich, Leverkusen – Toulouse; Grupa F: Bolton – Braga, Steaua Roşie Belgrad – Bayern Munchen; Grupa G: Tottenham – Getafe, Anderlecht – Hapoel Tel-Aviv; Grupa H: Helsingborg – Panionios, Bordeaux – Galatasaray. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS