15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia Pandurii, gata de start

Energia Pandurii, gata de start

Energia Pandurii Târgu Jiu şi-a prezentat lotul cu care va aborda noul sezon  al Ligii Naţionale. Oficialii grupării gorjene sunt încrezători că echipa va debuta cu dreptul în prima etapă a campionatului, în deplasare, la nou-promovata HC Odorhei.

Prea puţini iubitori ai handbalului, aproximativ 300, au participat la spectacolul de prezentare a echipei din Liga Naţională Energia Pandurii Târgu Jiu. Show-ul a fost urmat de amicalul cu Universitatea Piteşti, ultima verificare înaintea debutului de campionat. Handbaliştii lui Sorin Toacsen au venit în faţa publicului printre artificii şi confeti, fiecare apariţie fiind însoţită de o scurtă prezentare a activităţii sportive. Lotul grupării gorjene pentru sezonul 2007-2008 este compus din următorii jucători: Sorin Toacsen, Mircea Iordan, Adrian Rădulescu, Mihai Iordăchiţă – portari, Liviu Ghiră, Marius Mihoci, Cristian Roşu – extreme stânga, Cristian Preda, Andrei Păiuş, Adrian Cristescu – interi stânga, Andrei Enache, Mădălin Truică, Djordje Cirkovic – centri, Dragan Mrakic, Valeriu Costea – pivoţi, Ionuţ Mazilu – inter dreapta, Darius Apolzan, Nicolae Năftănăilă – extreme dreapta.
De la întâlnirea cu publicul gorjean a lipsit pivotul Dragan Mrakic, plecat în Serbia pentru tratament după ce a fost diagnosticat cu hernie de disc. „Mă rog la Dumnezeu să se facă Mrakic bine. E cel mai valoros, iar locul lui e în teren. În trei săptămâni se reface, a plecat la o clinică să se trateze. Bine că nu trebuie operat pe coloană pentru că l-ar scoate din circuit, însă cred că toţi ceilalţi vor face faţă. Avem şi centri buni, nu stăm numai într-un jucător“, a declarat preşedintele secţiei de handbal, Gore Popescu.

Acţionarii, prezenţi la eveniment

Dacă suporterii nu s-au îngrămădit la Sala Sporturilor, acţionarii clubului Energia Pandurii au fost prezenţi ca dovadă că sportul cu mingea pe semicerc are susţinere la Târgu Jiu. Primarul Florin Cârciumaru, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi directorul CE Rovinari, Laurenţiu Ciurel, alături de oficialii clubului, au asistat la ceremonia de prezentare a lotului. Obiectivul echipei pentru viitorul sezon este clasarea în primele opt formaţii din Liga Naţională, unul destul de greu de realizat în condiţiile în care toate echipele s-au întărit considerabil. „Am intrat pe ultima sută de metri. Duminică vom începe campionatul şi sper să o facem cu dreptul. Va fi extrem de dificil. S-a schimbat regulamentul, o să pice patru echipe şi o să intre două. Sigur că ne-am propus un obiectiv pe care îl ştim cu toţii şi vrem să-l îndeplinim. Am emoţii, mai e mult de muncă. Am văzut toate echipele la lucru, majoritatea sunt foarte bune. Şi în eşalonul doi sunt formaţii cu bani care au adus jucători valoroşi“, a adăugat preşedintele Gore Popescu.

Aşteptări de două puncte la debut

În meciul de prezentare, handbaliştii gorjeni s-au chinuit cu formaţia din eşalonul secund Universitatea Piteşti. „Pandurii“ şi-au asigurat totuşi victoria cu scorul 30-25, după ce la pauză argeşenii conduceau cu 14-13. Rezultatul nu l-a interesat prea mult pe antrenorul Sorin Toacsen. Acesta se gândeşte deja la debutul de campionat de duminică, atunci când Energia Pandurii întâlneşte în deplasare nou-promovata HC Odorhei. Cât despre meciul cu Universitatea Piteşti, Toacsen a declarat: „Nu a contat rezultatul, ceea ce contează e că s-a alergat şi sper ca jucătorii să nu se fi accidentat. În repriza a doua am menajat câţiva handbalişti, au jucat alţii şi deja am început pregătirea meciului de la Odorhei. Avem două – trei antrenamente să pregătim bine acest meci şi rămâne ca eu să le transmit băieţilor informaţiile necesare. Am urmărit un meci de pregătire al adversarilor. Nu am emoţii şi cred că vom debuta cu dreptul. Vreau un rezultat pozitiv. Pentru mine contează toate meciurile, dar şi modul cum debutăm. O victorie ne va da încredere pe mai departe“, a spus Toacsen.

Portarii, punctul forte al echipei

Încrezător într-un rezultat bun în primul joc oficial al sezonului este şi preşedintele Gore Popescu, care mizează pe omogenitatea lotului şi pe valoarea portarilor Toacsen şi Iordan. „Faţă de anul trecut avem două echipe, s-a văzut, una în teren şi una pe bancă, aşa că sunt soluţii. Punctul forte al echipei este omogenitatea. Anul trecut nu ne-au ajutat nici portarii, era să retrogradăm. Acum avem portari valoroşi, Toacsen, Iordan şi Rădulescu, şi cred că ei vor fi punctul forte. Dacă te ajută poarta, faci jocul pe contraatac. Eu spun că echipa joacă bine şi e în creştere“, a adăugat preşedintele Gore Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS