20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea şi Pandurii vor stadioane modernizate

Universitatea şi Pandurii vor stadioane modernizate

Finanţatorul Universităţii a anunţat că doreşte concesionarea stadionului „Tineretului“ pentru 49 de ani. Conform afirmaţiilor preşedintelui CD al Universitatea, peste câteva luni ar urma să prezinte un proiect cu o viziune ultramodernă asupra noului stadion „Tineretului“.

Totodată, FC Universitatea a solicitat Consiliului Local Craiova prelungirea concesiunii bazei „Ion Oblemenco“ pentru încă 15 ani, până în 2024. Actuala înţelegere între club şi CL Craiova expiră în anul 2009. Conform declaraţiilor finanţatorului Ştiinţei, clubul-fanion al Olteniei a investit în arena craioveană şi în întreaga bază „Ion Oblemenco“ mai multe milioane de euro, lucrările fiind în desfăşurare.

 

Pandurii va avea un stadion cu 15.000 de locuri acoperite

 

„Vreau să facem la Târgu Jiu un stadion de cupe europene. Am promis că vom face acest proiect de modernizare a stadionului şi ne vom îndeplini promisiunea. Vom avea alt stadion, unul modern, cu peluzele aduse la patru metri în spatele porţilor, nocturnă şi tabelă de marcaj. Capacitatea tribunelor va fi de 15.000 de locuri, toate acoperite. Totul se va face pe structură metalică iar lucrările de modernizare vor fi finalizate în 2010“, a declarat preşedintele Pandurilor, Marin Condescu, într-o conferinţă de presă. Lucrările de modernizare ale Stadionului Municipal vor demara în primăvara anului viitor cu peluzele, a căror capacitate va fi mărită prin desfiinţarea pistei de atletism, după care se va instala nocturna şi o tabelă de marcaj modernă. Lucrări de modernizare se vor face şi la suprafaţa de joc, Condescu promiţând că gazonul va fi schimbat în vara anului viitor.

Marin Condescu a anunţat că lucrările de modernizare vor costa cinci milioane de euro şi vor fi suportate în totalitate de clubul de fotbal.

„Mi-aş dori să rămân să joc pe acest stadion care arată senzaţional în poze şi machete. Acum, nu ştiu dacă se va şi întâmpla acest lucru. Şi aşa mie nu-mi place să mă plimb prea mult pe la echipe, nici ca jucător nu am făcut-o, aşa că nu o voi face nici ca antrenor“, a declarat antrenorul Pandurilor, Eugen Neagoe, cu prilejul prezentării proiectului de modernizare a stadionului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS