21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportÎnvinşi în nouă minute

Învinşi în nouă minute

Alb-albaştrii au condus cu 1-0 pe FC Schwadorf, dar austriecii au întors rezultatul, egalând la o fază în care portarul Bănică a fost accidentat. După 9 minute austriecii au punctat din nou, obţinând victoria.

În primul test de verificare din această vară, Universitatea Craiova a fost învinsă cu scorul de 2-1 de FC Schwadorf, grupare nou-promovată în liga a doua austriacă. În meciul disputat sâmbătă seară, oltenii au arătat o bună poftă de joc, deschizând scorul prin Baird, dar adversarii, o echipă bine organizată care vine puternic din urmă în fotbalul austriac, au reuşit să întoarcă rezultatul în doar nouă minute. Prima repriză a aparţinut Ştiinţei, însă Stoianof şi Fl. Costea nu au fructificat ocaziile create. După pauză, Cioroianu a schimbat întreaga echipă, iar alb-albaştrii au înscris la cinci minute de la reluare, Baird, bine lansat de Pârvu, învingându-l pe portarul Mandl cu un şut la colţul scurt.

Schwadorf a egalat în minutul 67, în urma unei faze contestate de craioveni, Bănică accidentându-se la o ieşire pe centrare, vădit incomodat de Tischer, care a şi marcat. Portarul oltean a părăsit, de altfel, şi terenul, alegându-se cu o disjuncţie la umărul stâng, însă accidentarea sa nu este gravă, el urmând să reintre în programul de pregătire al echipei.

Pentru că Bornescu era deja la vestiare, în poarta Ştiinţei a fost nevoit să intre antrenorul Ştefan Crişan, care s-a achitat bine de sarcină timp de şapte minute. Austriecii au punctat din nou la un minut de la revenirea între buturi a lui Bornescu (’76), Toth reluând cu capul în plasă o centrare de pe partea stângă. Finalul a aparţinut oltenilor, dar forcingul elevilor lui Cioroianu nu a dat roade.

Universitatea a evoluat în următoarea formulă: Repriza I: Bornescu – Dănănae, Stoica, Mitchell – Gârlă, Prepeliţă, Săceanu, Velcovici – Costea, Stoianof, Wobay. Repriza a II-a: Bănică (’68, Crişan; ’75, Bornescu) – Ciucă, Gărgălie, Curteanu – Pârvu, Luţu, I. Găman, Rose – Dina, Baird, Tănasă.

Alb-albaştrii vor merge astăzi la plimbare şi cumpărături, pentru că nu s-a găsit un partener de întrecere. În schimb, pentru mâine a reintrat în schemă amicalul cu Trenkwalder (liga a treia), echipa satelit al lui FC Schwadorf.

 

Cioroianu schimbă regulile

 

În stagiul din Austria, Florin Cioroianu a stabilit reguli noi la antrenamente, care vor fi valabile şi la revenirea în ţară. Tehnicianul oltean şi-a ameninţat elevii cu amenzi dure, în cazul în care se vor faulta intenţionat. „Nu vreau să fiţi domnişoare, înţeleg atitutudinea şi intrările la minge pentru că este fotbal, nu şah. Şi la acest sport se pot întâmpla accidentări, că te calcă adversarul pe sub masă. Dar dacă văd intenţie, că un jucător anume îl loveşte că aşa vrea el pe un altul, acela va avea de suferit. Cine o comite pleacă acasă sau chiar de la Universitatea. În plus, va avea tăiat salariul la jumătate, iar dacă accidentarea colegului este gravă, cel care a lovit nu va juca până ce «victima» nu-şi va reveni. Cât timp va sta cel faultat, atât va lipsi şi cel care l-a accidentat, indiferent de numele sau valoarea sa“, a precizat Cioroianu.

Primul succes

Universitatea Craiova a disputat, duminică seară, al doilea amical al stagiului de pregătire din Austria. Adversara oltenilor a fost echipa din liga a treia austriacă Wurmla, pe care elevii lui Florin Cioroianu au învins-o cu scorul de 4-0 (2-0). Australianul Baird a deschis scorul în minutul 9, iar Dina l-a majorat în minutul 40, reluând cu latul de la 6 metri o centrare de pe dreapta. În minutul 52, Stoianof a obţinut un penalty, pe care l-a transformat portarul Bornescu, iar scorul a devenit 3-0. Al patrulea gol al alb-albaştrilor a fost marcat de Wobay în minutul 64, din lovitură liberă de la 25 de metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

42 COMENTARII