21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGhana a trecut de faza grupelor

Ghana a trecut de faza grupelor

Grupa E


Ghana – SUA 2-1


„Frankenstadion“, Nürnberg, spectatori: 36.000.


Au marcat: Draman ‘22, Appiah ‘45+2-p. / Dempsey ‘43.


Ghana: Kingston – Shilla, Mensah, Pantsil, Mohamed – Draman (‘80, Tachie-Mensah), Appiah, Essien, Boateng (‘46, O. Addo) – Amoah (‘59, E. Addo), Pimpong. Antrenor: Ratomir Dujkovic.


SUA: Keller – Cherundolo (‘60, Johnson), Onyewu, Conrad, Bocanegra – Lewis (‘74, Convey), Dempsey, Reyna (‘40, Olsen), Beasley – Donovan, McBride. Antrenor: Bruce Arena.


Cartonase galbene: Essien, Shilla, Mensah, Appiah / Lewis.


A arbitrat: Markus Merk (Germania).


Ghana a reusit ieri sa invinga, la limita, incomoda echipa a Statelor Unite si si-a asigurat locul doi in Grupa E. Succesul africanilor nu s-a conturat deloc usor, yankeii punând multe probleme defensivei ghaneze, dând mereu impresia ca sunt capabili sa revina in joc. Fara doi titulari, Gyan si Muntari, suspendati, trupa lui Ratomir Dujkovic a intrat mai greu in meci, insa gândul ca numai o victorie i-ar aduce calificarea sigura i-a facut pe africani sa apese pe acceleratie.


La prima ocazie de gol, Ghana a deschis scorul, dupa ce Draman i-a furat o minge lui Reyna in apropierea careului american si l-a invins pe Keller cu un sut la coltul lung (‘22). Capitanul Statelor Unite a reclamat faptul ca a fost faultat in momentul deposedarii, el fiind schimbat, de altfel, spre finalul reprizei. Titularizat in locul lui Gyan, Pimpong a fost aproape sa faca 2-0 in minutul 30, dar a sutat slab dintr-o pozitie ideala. In mod surprinzator, desi si-a pierdut cel mai bun om al sau de la mijlocul terenului, SUA a fost mult mai periculoasa si a egalat cu doua minute inainte de pauza, la o faza care a dat peste cap defensiva ghaneza. Donovan a interceptat un balon, a dejucat pasul la ofsaid al africanilor, a centrat in fata portii, de unde Dempsey, venit din spate, l-a executat cu sete pe Kingston. La pauza a fost insa 2-1 pentru Ghana, intrucât Pimpong a obtinut un penalti, iar Appiah l-a transformat impecabil.


Americanii au sperat pâna in ultimul minut


In partea secunda, nici una dintre echipe nu a mai inscris, desi ocazii de gol au mai existat. Amoah l-a pus la grea incercare pe Keller, cu un sut din alergare de la 25 de metri, dupa care actiunile s-au mutat in careul african. Americanii au insistat, stiind ca o victorie le poate aduce calificarea in optimi, dar Kingston a fost ocrotit de sansa. McBride a trimis cu capul, din patru metri, in bara, doua mingi sutate de americani au trecut razant cu transversala lui Kingston, in timp ce Olsen a fost deposedat in careu exact când se pregatea sa traga la poarta. Ghanezii au incercat sa-l „odihneasca“ pe Kingston, plecând pe contraatac si tinând cât mai mult de minge, dar adversarii nu s-au lasat si au creat presiune pâna in minutul 95, când centralul a pus capat partidei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS