20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLupta pentru suprematia grupei

Lupta pentru suprematia grupei

Orasul Gelsenkirchen va gazdui astazi, de la ora 17.00, partida dintre favoritele grupei D a Campionatului Mondial, Portugalia si Mexic, care de altfel ocupa si primele doua pozitii in clasament, cu sase, respectiv patru puncte.


Paradoxal, cu toate ca, din punct de vedere al valorii lotului, mexicanii sunt superiori angolezilor sau iranienilor, aflati in aceeasi grupa, elevii lui Ricardo la Volpe nu sunt calificati inca in optimi dupa primele doua meciuri, „vinovata“ fiind remiza inregistrata cu africanii (0-0).


Este insa foarte putin probabil ca „verzii“ sa nu treaca de prima faza a competitiei. Mai mult, ei chiar au sansa sa termine pe primul loc in grupa daca vor invinge Portugalia, echipa ce porneste favorita inaintea intâlnirii de pe „Auf Schalke“. Câstigatoarea grupei D nu va avea insa prea multe motive sa se bucure, deoarece adversara din optimi va proveni din asa-numita „grupa a mortii“, unde Olanda si Argentina se lupta in ultimul meci pentru suprematie.


Selectionerul brazilian al lusitanilor, Luis Felipe Scolari, este in cautarea celei de-a zecea victorii consecutive la un Campionat Mondial, sapte fiind obtinute cu Brazilia in 2002 si doua la actuala editie, cu Portugalia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS