19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEcuadorienii tintesc optimile

Ecuadorienii tintesc optimile

Nationala Ecuadorului poate obtine astazi calificarea in optimile de finala ale Campionatului Mondial, in cazul in care elevii lui Luis Suarez vor invinge, la Hamburg, Costa Rica. Sud-americanii au avut un start mai mult decât reusit la turneul din Germania si se afla la adapostul celor trei puncte obtinute in partida cu Polonia, victoria lor de atunci (2-0) fiind catalogata de presa drept prima surpriza a Mondialului. Având o defensiva bine organizata, un mijloc plin de imaginatie si o linie ofensiva redutabila, formata din tandemul Delgado – Tenorio, care, de altfel, a si transat victoria in meciul cu Polonia, nationala Ecuadorului este favorita in partida de pe „AOL Arena“. „Nu suntem deocamdata calificati, dar rezultatul obtinut in primul meci ne va permite sa abordam mai linistiti urmatoarele partide“, spunea selectionerul Ecuadorului dupa partida cu Polonia.


De partea cealalta, Costa Rica va trebui sa obtina puncte din aceasta partida pentru a nu pierde orice sansa de a mai depasi faza grupelor si, din ultimele declaratii ale jucatorilor din America Centrala, poate mai optimiste decât ar trebui, reiese ca vor lua cu asalt defensiva ecuadoriana. „Noi vom merge mai departe. Vom juca ofensiv cu Ecuador si vom câstiga“, a spus, cu o zi inainte de meci, atacantul Paul Wanchope, unul dintre putinii costaricani care se ridica la un nivel acceptabil pentru aceasta competitie.


Selectionata antrenata de Alexandre Guimaraes nu se va mai putea baza la urmatoarele meciuri pe serviciile fundasului Gilberto Martinez, care este accidentat.


Atât pentru Ecuador cât si pentru Costa Rica, partida de astazi este una decisiva, cele doua combatante având de infruntat adversari mai valorosi in ultimul lor meci din grupa, Germania, respectiv Polonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS