13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFranta ia startul la Stuttgart

Franta ia startul la Stuttgart

Franta, cea mai buna selectionata din lume in urma cu opt ani, va debuta astazi la Campionatul Mondial din Germania, urmând sa intâlneasca la Stuttgart un adversar incomod, reprezentativa Elvetiei. Daca am judeca dupa valoarea individuala a jucatorilor care compun cele doua combatante, Franta are toate sansele sa obtina cele trei puncte, insa ultimul mondial disputat de „albastri“ in 2002, la care nu au trecut de faza grupelor, a demonstrat ca orice este posibil. Meciurile amicale disputate de elevii lui Raymond Domenech inaintea turneului din Germania (1-0 cu Mexic, 2-0 cu Danemarca si 3-1 cu China) au scos in evidenta pofta de joc a unor fotbalisti, dar si oboseala si lipsa de forma a altora, precum Thierry Henry, Claude Makelele, William Gallas sau Willy Sagnol, care vin dupa un sezon in care au jucat peste 50 de meciuri pentru echipele lor de club, la cel mai inalt nivel.


Mondialul din Germania va fi si ultimul pentru starul francezilor, Zinedine Zidane, si toata lumea asteapta de la el o reeditare a evolutiei de exceptie de la „Coupe du Monde“ din 1998. La fel de mult se asteapta si de la Henry, care a excelat la Arsenal in stagiunea recent incheiata. De altfel, potrivit presei franceze, „Titi“ va fi singurul vârf pe care Domenech il va trimite in coasta defensivei elvetiene, el urmând sa fie sustinut de Wiltord, Zidane si Ribery.


De partea cealalta, Elvetia revine dupa 12 ani la un Campionat Mondial si se prezinta cu o echipa in care grosul este dat de „stranieri“, doar cinci dintre cei 23 de jucatori din lot evoluând in Ţara cantoanelor. Cel mai valoros jucator este atacantul Alexander Frei, care a facut un al doilea sezon de exceptie cu Rennes in Ligue 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS