15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportContra are ginduri indraznete cu Getafe

Contra are ginduri indraznete cu Getafe

Singurii români care evolueaza in noua editie a Primerei Division sint Cosmin Contra si Gica Craioveanu, ambii fiind legitimati la Getafe, echipa care este la al doilea sezon in Primera Division. Fundasul Cosmin Contra a fost imprumutat in intersezon de Atletico Madrid la Getafe, unde este coleg cu „veteranul“ Gica Craioveanu, atacantul oltean acceptind oferta clubului sau de a juca inca un an in Primera Division.


„Astept cu nerabdare sa joc pe «Coliseum»“


In prima etapa, Getafe a reusit o victorie surprinzatoare in fieful lui Espanyol, unde gruparea din suburbia Madridului s-a impus cu 2-0. Contra a fost integralist, in timp ce Gica Craioveanu nu a apucat sa debuteze in cel de-al unsprezecelea sau sezon in campionatul spaniol. In runda a doua, Getafe va juca duminica, 11 septembrie, acasa, cu Athletic Bilbao, echipa care in prima runda a invins, cu 3-0, pe Real Sociedad.


Cosmin Contra crede ca meciul cu Athletic Bilbao este foarte important si sustine ca Getafe trebuie sa presteze acelasi joc ca si in prima etapa, in victoria cu Espanyol. „Va fi foarte important sa incepem cu doua victorii. Ar fi important pentru ca am obtine puncte si am cistiga incredere si respectul adversarilor“, a mentionat Contra.


„Gurita“ a afirmat ca asteapta cu nerabdare sa joace primul meci pe stadionul „Coliseum“, unde se desfasoara partidele de pe teren propriu ale echipei Getafe. „Am mai fost pe acest stadion la invitatia lui Gica Craioveanu si mi-a placut foarte mult atmosfera din tribune. Astept cu nerabdare sa joc pe «Coliseum» intr-un meci oficial. Sper sa se intimple chiar duminica, in fata formatiei Athletic. Publicul va fi foarte important in acest sezon, asa cum a fost si in cel trecut, iar impreuna putem avea un inceput bun de campionat“, a spus Contra.


Gica Craioveanu are mari sanse sa fie titular in partida cu Athletic Bilbao, mai ales ca in ultimul amical sustinut de Getafe, care a invins, cu 4-0, pe Toledo, atacantul oltean a fost integralist, inscriind doua goluri.


„Ne-ar placea sa luptam pentru Cupa UEFA“


Cosmin Contra a spus ca i-ar placea ca Getafe sa se claseze intre primele opt formatii in campionatul Spaniei si sa lupte pentru obtinerea unui loc care sa-i asigure prezenta in Cupa UEFA, in sezonul viitor.


„Am inteles ca obiectivul echipei este sa se salveze de la retrogradare si sa-si consolideze pozitia in Primera Division. Vom lupta pentru a cistiga punctele necesare cit mai repede, iar apoi vom profita de fiecare sansa. Ne-ar placea sa fim intre primele opt echipe si sa luptam pentru Cupa UEFA. Dar toate aceste lucruri trebuie facute cu umilinta si stiind ca primul obiectiv este mentinerea in prima liga. Acest lucru nu se poate uita“, a spus Contra.


„Gurita“ considera ca antrenamentele fizice efectuate de antrenorul Bernd Schuster sint foarte importante pentru echipa. „Adevarul este ca am pierdut multe lucruri, asa ca nu pot avea o parere foarte clara. Eu am venit tirziu la club, iar apoi am fost convocat la nationala. Fizicul este foarte important, mai ales pentru o echipa mica, asa cum este Getafe. Trebuie sa fie pregatiti pentru a alerga mult si pentru a pune presiune asupra adversarului. Nu putem gresi din cauza lipsei pregatirii fizice si nu putem pierde puncte din aceasta cauza, asa ca inteleg dorinta antrenorului de a lucra mult asupra acestui aspect“, a opinat Contra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS