26.4 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024

Stiri IT&C

Stapânii internetului


Cine sunt si cu ce se ocupa „stapânii“ internetului? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, una dintre cele mai prestigioase reviste on line, Pcworld.com, a realizat un clasament al celor mai puternici 50 de indivizi din lumea virtuala. In fruntea listei ii regasim pe Larry Page, Sergey Brin si Eric Schmidt. Daca aceste nume nu va spun prea multe, ar trebuie sa stiti ca respectivii domni sunt fondatorii cunoscutului motor de cautare Google. Marele absent al clasamentului este Bill Gates, fondatorul colosului informatic Microsoft.


„Daca pretul actiunilor tale ajunge la un maximum de 500 de dolari si conduci cel mai folosit motor de cautare de pe internet, poti sa iti permiti totul“.


Cu aceasta justificare, Pcworld.com explica primatul fondatorilor Google, precizând ca, dupa ce au cucerit piata de publicitate on line si au achizitionat Youtube, compania americana se pregateste acum sa isi extinda dominatia la nivelul internetului. Pe treapta a doua a podiumului virtual se afla „tatal iPod-ului“, Steve Jobs. Fondatorului Apple ii revine meritul de a fi „popularizat descarcarile legale de muzica si filme“.


Medalie de bronz pentru Bram Choen, seful Bit Torrent, programul care permite schimbul de muzica si materiale video in modalitatea peer-to-peer. Locul patru este ocupat de proprietarul casei de productie de jocuri video Blizzard Entertainment, Mike Morhaime, in timp ce pe locul cinci il regasim pe Jimmy Wales, inventorul enciclopediei on line Wikipedia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS