21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Mai mult familii au fost evacuate după ce o maşină a rupt o conductă de gaz

Vâlcea: Mai mult familii au fost evacuate după ce o maşină a rupt o conductă de gaz

O maşină a rupt o conductă de gaz în localitatea vâlceană Valea Cheii. Se înregistrează scurgeri importante de gaz. Pompierii evacuează familiile din şapte locuinţe învecinate cu conducta avariată.

Pompierii militari vâlceni au fost solicitaţi sâmbătă în jurul prânzului să asigurare măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, după ce o mașină a rupt o conductă de gaze,în localitatea Valea Cheii.

La locul evenimentului s-au deplasat de urgenţă forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială CBRN şi o ambulanţă SMURD.

Pierderi însemnate de gaz din conducta avariată

Echipajele ISU ajunse la faţa locului au constatat că sunt pierderi însemnate de gaz din conducta avariată. Alimentarea cu gaz a fost oprită și au fost anunţat de urgenţă Distrigaz.

Echipajele operative au balizat zona şi au realizat un perimetru de siguranţă și s-au luat toate măsurile necesare pentru protecţia populaţiei din zona respectivă, inclusiv emiterea unui mesaj RO-ALERT.

Pompierii au evacuat până acum 12 persoane din șase gospodării.

A fost identificată persoana care a produs accidentul. Aceasta a suferit un atac de panică. A fost evaluată de echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital.

Citeşte şi: Filmul românesc ”Trei kilometri până la capătul lumii”, premiat la Festivalul de la Cannes

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS