26.4 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSperanţa renaşte pentru Claudiu Voicu

Speranţa renaşte pentru Claudiu Voicu

Claudiu Voicu, băiatul de nici opt ani care a fost diagnosticat cu o formă agresivă de leucemie, ar putea pleca în curând spre clinica din Ungaria, pentru transplant de măduvă. Slătinenii, şi nu numai ei, mişcaţi de drama băiatului, au hotărât să doneze sume de bani pentru a reda familiei Voicu speranţa.

 

Mişcaţi de cazul lui Claudiu Voicu, zeci de persoane s-au îndreptat vineri către Banca Comercială Română din Slatina ca să doneze bani pentru copilul de nici opt ani, bolnav de leucemie. Băiatul din Dranovăţu, comuna Găneasa (Olt), îşi doreşte să trăiască, să meargă la şcoală, să se joace cu prietenii lui şi, într-o zi, să ajungă medic.

În contul tatălui lui Claudiu au început să se adune banii, donaţiile în lei atingând, până vineri la prânz, suma de aproximativ 11.500 de lei. Cei mai sensibili au fost pensionarii, care au stat la rând să depună bani pentru ca băiatul să poată beneficia de transplantul de măduvă la o clinică din Ungaria. Şi în câteva instituţii din Slatina s-au organizat chete, iar banii astfel strânşi vor fi depuşi zilele următoare la bancă. Un mare magazin din municipiu a pus la dispoziţia clienţilor săi o cutie în care aceştia să lase sume de bani. Vestea că preţul vieţii unui copil a fost stabilit la 191.000 de dolari a trecut graniţele municipiului Slatina, astfel că ştirile bune au început să vină şi din Scorniceşti, Piatra-Olt şi alte localităţi.

 

Oamenii cu suflet pot face donaţii

 

Deocamdată, suma strânsă este infimă. „Zilele acestea am tot vorbit cu medicul de la Bucureşti care îl tratează pe băiat şi care
ne-a spus că trebuie să ne mişcăm foarte repede, astfel încât Claudiu să nu prindă în România următoarea cură de citostatice. Trebuie să plecăm să facem transplantul. E singura lui şansă, acum, cât boala este în remisie. Suntem disperaţi“, a spus mama băiatului.

S-au primit promisiuni că dosarul pentru susţinerea financiară a intervenţiei din fondurile ministerului va fi luat curând în discuţie. Răspunsul, având în vedere suma deosebit de mare, poate fi însă negativ. Speranţa rămâne, în schimb, la oamenii cu suflet, care pot face în continuare donaţii în următoarele conturi, deschise la BCR Slatina, pe numele Voicu Florin Iulian: Cod IBAN – RO55 RNCB 0701 0990 2222 0001 – în lei

Cod IBAN – RO28 RNCB 0701 0990 2222 0002 – în euro

Cod IBAN – RO98 RNCB 0701 0990 2222 0003 – în dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS