16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIluminatul public cedează

Iluminatul public cedează

În ultimele zile, sistemul public de iluminat a luat-o razna. Mai multe străzi din cartierele Craioviţa Nouă, Brestei şi Catargiu au rămas în beznă. Reprezentanţii municipalităţii au spus că au alertat responsabilii, respectiv SC Luxten, care au dat vina pe cei de la SC CEZ Distribuţie.
Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a precizat că afectat a fost şi postul de transformare 387, de pe strada Aristizia Romanescu, care nu primeşte impuls. Din acest motiv, aprinderea automată a iluminatului public este imposibilă în Craioviţa, în zona cuprinsă între Poştă, bulevardul Dacia, până la Fabrica de Pâine, bulevardele Oltenia şi Tineretului. „Problemele sunt mai vechi şi au legătură cu punctele de aprindere care nu sunt nici în proprietatea noastră, nici a celor de la CEZ, care   le-au casat. La acest capitol, legislaţia are un vid. O să avem o întâlnire cu furnizorul de electricitate miercuri, pentru a găsi o soluţie de compromis“, a adăugat viceprimarul.
De asemenea, este întrerupt impulsul între punctele de transformare 561 şi 218, având repercusiuni asupra zonei adiacente a Şcolii nr. 30 – Rocadă.
„În zona Brestei, contactorul este ars, însă azi (ieri – n.r.) se înlocuieşte, din cauza lui fiind afectată reţeaua în cartierele Brestei şi Catargiu. În ceea ce priveşte cartierul Craioviţa Nouă, cineva a tăiat cablul care declanşează automat aprinderea iluminatului public, însă cei de la Luxten pot să facă aprinderea manual“, a declarat Liana Tataranu, purtătoarea de cuvânt a SC CEZ Distribuţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS